Hospodářská komora: ČR se bude na světové výstavě EXPO 2020 prezentovat logem od Pavla Šťastného

06.10.2017 17:45

Hospodářská komora se významně zasadí o to, jak bude Česká republika prezentována na světové výstavě EXPO 2020, která se uskuteční za tři roky v Dubaji. Česká republika bude používat logo, které navrhl český designér a předseda Česko-ománského výboru Zahraniční sekce Hospodářské komory ČR Pavel Šťastný, který je zároveň autorem proslulého loga OF.

Hospodářská komora: ČR se bude na světové výstavě EXPO 2020 prezentovat logem od Pavla Šťastného
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Spojené arabské emiráty vybraly téma pro EXPO 2020 „Connecting Minds, Creating the Future“, což znamená spojování myšlenek, vytváření budoucnosti. Voda je jedním z klíčových témat českého pavilonu. V Dubaji má Česko prezentovat systém, který dokáže za pomoci solární energie produkovat vodu ze vzduchu bez použití dalších energií. Na projektu se budou podílet České vysoké učení technické (ČVUT) a Akademie věd.

„Při tvorbě loga české expozice pro EXPO 2020 v Dubaji jsem se inspiroval jejím ústředním tématem, kterým je voda. Z kapek vody jsem vytvořil kaligrafii slova Czech a Českého lva, který je ve státním znaku. Naše země není na Blízkém východě moc známá, a mají tam problém s její výslovností. Požádal jsem ománského výtvarníka Saleha Al Shukairiho, aby vytvořil kaligrafickou verzi slova Czech v arabštině, protože si myslím, že arabská verze pomůže „vzájemnému pochopení myšlenek“, což je ústřední téma celého EXPA v Dubaji. Logo bude představeno u příležitosti česko-ománské výstavy v Toskánském paláci v Praze,“ říká autor loga Pavel Šťastný.

„Vody není nikde dostatek a Expo se bude konat v regionu, který je na dodávkách vody ze zahraničí závislý,“ říká generální komisař pro Expo Dubaj Jiří František Potužník.

Hospodářská komora vyvíjí v regionu Blízkého východu aktivity, které pomáhají českým podnikatelům uplatnit se na tomto trhu. Nedávno založila také první Česko-ománský výbor při Hospodářské komoře, myšlenka jej založit vznikla na poslední podnikatelské misi Hospodářské komory do Sultanátu Omán v únoru.

Předsedou výboru se stal designér Pavel Šťastný, účastník misí do Ománu, autor loga Občanského fóra a spolupracovník Royal Oman Symphony Orchestra. Členy 13členného výboru jsou také náměstek ministra obrany Tomáš Kuchta, exministr zdravotnictví Martin Holcát a senáror za Karlovarský kraj Jan Horník.

Jako první akci výbor pořádá ve spolupráci s Ministerstvem zahraničí ČR a Velvyslanectvím ČR v Rijádu seminář „Umění obchodu – Sultanát Omán – Švýcarsko Zálivu“ v Exportním domě na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. Na semináři 11. října vystoupí významní ománští podnikatelé a čeští podnikatelé, kteří dlouhodobě spolupracují se sultanátem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…