Hospodářská komora: Uděleny ceny Český patron 2011

12.10.2012 16:30

Hospodářská komora České republiky udělila ocenění v rámci prestižní soutěže pro domácí podnikatele Český PATRON 2011. Absolutním vítězem se stala společnost Witte Automobile GmbH, přední dodavatel zámkových systémů v automobilovém průmyslu.

Hospodářská komora: Uděleny ceny Český patron 2011
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Podnikatelé produkují bohatství této země a z drtivé většiny finančně zajišťují chod státu a výplaty zaměstnanců. Jsou tak svým způsobem ekonomickými patrony České republiky. Hospodářská komora České republiky jako největší organizace, zastupující podnikatelskou sféru v naší zemi, chce prostřednictvím této soutěže vyzdvihnout a veřejně prezentovat alespoň ty podnikatele, kteří jsou špičkami ve svém oboru a mohou se za rok 2011 pochlubit výrazným úspěchem v dané oblasti,“ připomněl základní ideu projektu prezident Hospodářské komory ČR Petr Kužel

Soutěž byla vyhlášena v květnu, probíhala do konce září a ve středu dne 10. října 2012 vyvrcholila slavnostním vyhlášením vítězů. Porota, jmenovaná z řad odborníků, významných osobností podnikatelské sféry v ČR a zástupců vyhlašovatele, zasedala dne 25. září 2012 pod vedením předsedy pana Jiřího Mosera z Price Watterhouse Coopers ČR a vybrala oceněné společnosti v pěti základních kategoriích.

„Chtěl bych všem přihlášeným podnikatelům poděkovat, vítězům pogratulovat a popřát úspěchy v dalších letech. Jsem rád, že i letos soutěž ukázala na příkladech z praxe nové způsoby a cesty, jak realizovat finanční úspory, jak najít nové příležitosti na trhu, jak se prosadit, jak svůj produkt nabídnout zákazníkům, jak inovovat produkty či služby, nebo jak nalézt nové finanční zdroje či partnery,“ shrnul prezident Kužel.

V jednotlivých kategoriích vyhlášených pro rok 2011 byli oceněni:

Kategorie - Ekologický přínos

SAFINA, a.s.            
- Zpracování drahých a neželezných kovů s následnou výrobou širokého sortimentu zboží. Kovy získávané rafinováním z odpadního materiálu obsahujícím především Zlato, Stříbro, Platinu, Palladium a Rhodium. Významný vliv na trhu střední a východní Evropy. Expanze na trhy EU, Ameriky, Asie a Ruské Federace.

CIML s.r.o.CNG
- Na českém trhu více než 10 let. Zaměření na technologie s významnou úsporou pevných a kapalných fosilních paliv. Podstatná část generovaných hodnot je znovu reinvestována. Loni 8 mil. Kč do nové plnící stanice na CNG v Praze. Průměrná úspora emisí je 1milion gramů CO2 ročně. Zemní plyn produkuje až o 25% méně CO2 než běžná kapalná paliva - benzin a nafta.

EKOPANELY CZ         
- Výroba stavebních panelů ze slámy pro ekologicky šetrné a energeticky úsporné rodinné domy. Originální řešení současného trendu šetrných staveb z pohledu prvotní investice a především z pohledu budoucích provozních nákladů na bydlení.

Kategorie - Vzdělávání

LIGS            
- London International Graduate School poskytuje profesní manažerské programy vzdělávání Executive MBA a DBA. Úzce spolupracuje s americkou univerzitou London International Graduate School. Vzdělávací programy lze bezprostředně uplatnit v manažerském pracovním životě.

ELLA-CS, s.r.o.          
- Propojení vývoje, výroby a vzdělávání. Společnost vyrábí především zdravotnické stenty pro gastrointestinální trakt - jícnové, biliární, pyroloduodenální a kolorektální stenty. Zakázkové zdravotnické prostředky až po komplikované individuální implantáty pro rekonstrukční chirurgii. Vypracovaný systém vzdělávání pracovníků pro konkurenceschopnost.

Channel Crossings       
- Zavedená jazyková agentura. Během 20 let se vyprofilovala v jednoho z největších poskytovatelů jazykových služeb v ČR. Člen obou asociací jazykových škol (ACERT a AJŠA).

Kategorie - Školství

SPŠ stavební v Českých Budějovicích       
- Střední průmyslová škola s maturitou působí v oblasti vzdělávání 100 let. Veřejná škola profituje z poctivého přístupu k odbornému vzdělání a řada absolventů z jihu Čech prorazila ve stavitelství a architektuře i za hranicemi vlasti.

SOŠ stavební a zahradnická, Praha 9       
- Patří k lídrům středního odborného vzdělávání ve svém oboru v rámci celé ČR. Počet žáků se dlouhodobě pohybuje nad tisícovkou absolventů (1200 - 1300 studentů) a to ji řadí mezi největší středoškolské vzdělávací instituce v zemi. Studenti pravidelně dosahují úspěchů na odborných soutěžích doma i v zahraničí. Dlouhodobá spolupráce s firemním sektorem, odbornými sdruženími a profesními cechy.

Gymnázium Strakonice        
- Úplné střední vzdělávání, výchova a projektová činnost. Spolupráce s výrobními firmami a vysokými školami technického zaměření. Gymnázium zastřešuje projekt Klub nadaných dětí podporovaný Mensou ČR. Tradice vzdělávání od roku 1920.

Kategorie - Z naší země nejefektivnější zemědělský podnik

Mlékárna Olešnice         
- Reprezentant několika podniků, které v nesmírně složitém mlékárenském průmyslu patří ke špičce v ČR. Výroba, prodej, vývoz a dovoz mléčných produktů. Zvláštní význam klade na výrobu čerstvého másla a mléka. K vyhledávaným patří rovněž jogurtové výrobky, sýry a tvarohy v mnoha různých variantách.

Vinařství Ovčáčík
- Rodinné vinařství postavené především na produkci kvalitních přívlastkových vín ekologicky šetrnou metodou integrované produkce bez umělých hnojiv a dalších náhražek. Držitel více než 40 ocenění z domácí a zahraničních soutěží včetně zařazení na prestižní seznam 1000 nejlepších vín světa Vins du Monde 2011. Za 20 let čtyřicetinásobně rozšířené vinice. Rodinné vinařství podniká bez úvěru a bez dluhů.       

Farma Kamenný Dvůr
- Chov skotu, prodej živých hospodářských zvířat, obilí, řepky a zpracování produktů rostlinné výroby. Ukázka stále žádanějšího osobního přístupu ke kvalitní zemědělské a potravinářské výrobě. Slovo "poctivost" není v tomto případě pouhé klišé.

Kategorie - Z naší země nejefektivnější potravinářský podnik

Moravia Lacto, a.s.         
- Dodavatel základních, čerstvých mléčných výrobků, polotvrdých a tvrdých sýrů v rámci celého domácího trhu. Exportér především sušeného mléka, másla, produkce sýrů a zahuštěné syrovátky.

BONECO, a.s.          
- Výroba potravin a polotovarů vysoké kvality. Významný domácí producent majonéz, omáček, hořčice, lahůdkových salátů a dalších výrobků. Vlajková loď podniku je tradiční klasická majonéza Majolka® vyráběná v nezměněné kvalitě od roku 1957.

AGRO*BIO Rokycany         
- Ing. Veverka drží vlastní patenty na výrobu pesticidů k ochraně rostlin. Pesticidy z jeho produkce nejsou toxické a své zboží dodává po celé republice. V současné době získal povolení i pro Slovenskou republiku. Unikátní výroba výhradně z přírodních potravinářských surovin domácí produkce patří k jedinečným pravděpodobně v rámci celé EU.

Kategorie - Nejlepší zaměstnavatel

WITTE Automotive         
- Kreativní a inovační řešení v oblasti zámkové techniky vyneslo společnost od roku 1989 na mezinárodní úroveň. Zámky, panty, klíčové garnitury a kliky jsou dnes součástí všech významných vozidel světových výrobců v automobilovém průmyslu.

Aero Vodochody          
- Tradice letecké výroby od roku 1919. Přes těžká léta transformace je stále historicky největším výrobcem proudových cvičných letadel na světě. Dnes se významně orientuje na mezinárodní kooperační programy a nedávno získal významnou zakázku na výrobu komponentů pro vrtulníky Sikorski.

T Machinery, a.s.         
- Významná výrobně - engineeringová společnost v oblasti důlní techniky. Firma navazuje na tradici výroby z třicátých let minulého století, kdy byla na jihu Moravy zahájena mechanizovaná těžba lignitu pro energetické potřeby koncernu "BAŤA". 

Kategorie - Realitní trh a Facility

Facility

AB Facility          
- Patří k největším poskytovatelům služeb facility managementu v rámci ČR. Šest divizí společnosti pokrývá rovnovážně domácí trh i Slovenskou republiku.

IKON, spol s.r.o.         
Správa nemovitostí soukromého i veřejného sektoru. Bytová družstva, společenství vlastníků i jednotlivé nemovitosti všech velikostí.

Mark2 Corporation Czech        
- M2C je největší výhradně českou společností pro integrovaný facility management a komplexní bezpečnostní služby. Zkušenosti z administrativních komplexů, prestižních objektů, při správě památkových a historických objektů. Pobočky Slovensko, Bulharsko, Maďarsko, Turecko, Polsko, Rusko.

Realitní trh

M&M reality holding, a.s.        
- Prodej, nákup nemovitostí a veškeré právní i finanční poradenství spojené s oblastí realit. Během 6 let se kancelář vypracovala k respektovaným a informačně otevřeným zástupcům svého oboru.

REAL SPEKTRUM         
- Více než 20 let tradice odstartované v Brně v roce 1991. Dnes pokrývá sítí poboček celou Českou republiku a patří k největším tuzemským realitním kancelářím.

IMMOINVEST Group        
- Obchodní strategie postavena na elektronické databázi dle vlastního know-how. Propracovaný postup, technické metody a procedurální systém pro podnikání a obchodování fyzických i právnických osob dávají společnosti silnou zbraň v konkurenčním prostředí.

Skokan roku

Matras & Matras reality        
-Rodinná firma historicky podniká s vlastním kapitálem a na trhu působí rovných 21 let. Kvalita a kultivování realitního trhu je krédem společnosti, kterou ze svého středu vybrala Asociace realitních kanceláří jako jednoznačného favorita na ocenění Skokan roku. Realitní kancelář už dávno přerostla hranice domovského Brna a dnes nabízí komplexní služby od klasické nabídky prodeje, koupě či pronájmu nemovitostí, přes znalecké posudky od soudních znalců až po daňové operace v oblasti nemovitostí od certifikovaných poradců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…