Hospodářská komora formuje podnikatelskou delegaci, která doprovodí premiéra Babiše do Chorvatska

25.03.2019 16:14

Ještě než se koncem dubna uskuteční cesta prezidenta České republiky Miloše Zemana do Číny, setká se premiér Andrej Babiš se svým čínským protějškem na každoročním setkání předsedů vlád zemí střední a východní Evropy a čínského předsedy vlády v rámci tzv. modelu 16 + 1, tedy 16 zemí střední a východní Evropy a Číny.

Hospodářská komora formuje podnikatelskou delegaci, která doprovodí premiéra Babiše do Chorvatska
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

Předsedu vlády na jeho cestě do Chorvatska doprovodí také delegace složená ze zástupců českých firem. Podnikatelskou misi, do které se zástupci firem mohou přihlásit, organizuje Hospodářská komora České republiky.

V letošním roce se setkání 16+1 koná v chorvatském Dubrovníku ve dnech 11. a 12. dubna. Podnikatelskou delegaci povede viceprezident Hospodářské komory Bořivoj Minář. Do Dubrovníku dorazí delegace z Albánie, Bosny a Hercegovinu, Bulharska, Černé Hory, České republiky, Estonska, Chorvatska, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Makedonie, Polska, Rumunska, Srbska, Slovenska a Slovinska a samozřejmě z Číny.

Do podnikatelské mise se může přihlásit kterýkoli podnikatel se zájmem o obchodní aktivity jak v Čínské lidové republice, tak i v zemích střední a východní Evropy. Hospodářská komora České republiky uzavře příjem přihlášek dnes večer, popřípadě během zítřka.

V rámci tohoto setkání budou mít čeští podnikatelé možnost přihlásit se k jednáním s partnery z 16 zemí pomocí internetové aplikace a také zúčastnit se jednání v panelech, které organizuje pro podnikatele hostitelská hospodářská komora, kterou je Croatian Chamber of Economy. Jedná se o tematické panely zaměřené na turistiku a cestovní ruch, informační a komunikační technologie, vzdělávání a kulturu, dopravu a infrastrukturu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…