Hotel Don Giovanni změnil vlastníka, při prodeji asistovala skupina APOGEO

28.02.2019 9:27

Při prodeji pražského hotelu Don Giovanni, který nedávno koupil skandinávský rodinný fond Wenaasgruppen, asistovala česká poradenská skupina APOGEO.

Hotel Don Giovanni změnil vlastníka, při prodeji asistovala skupina APOGEO
Foto: Apogeo
Popisek: Hotel Don Giovanni

„Naše práce při prodeji hotelu - předprodejní finanční a daňová prověrka, interní valuace a analýzy, jakož i strukturování transakce včetně modelace účetních a daňových dopadů - je pro nás logickým vyústěním vztahu s klientem, kterému jsme před několika lety pomáhali hotel koupit,“ říká Pavel Postl, partner APOGEO pro oblast transakcí.

V roce 2015 koupila zahraniční investiční společnost pod vedením Mornington Capital a za účasti českého hotelového řetězce CZECH INN HOTELS hotel Don Giovanni od německé skupiny DORINT.

„Při transakci jsme klientovi byli oporou jak při komunikaci s protistranou či jeho poradci, tak při klíčových rozhodnutích, která následně prodávající spolu se svým týmem činil,“ upřesňuje Postl.

„Asistence při prodeji dříve nakoupeného aktiva či podílu je pro nás běžnou součástí podpory klientů. Je totiž filosofií APOGEO Group poskytovat podporu našim klientů ve všech situacích podnikatelského života a v kterékoli části životního cyklu firmy,“ vysvětlil Vítězslav Hruška, partner APOGEO Group.

Investiční trh s hotelovými nemovitostmi je podle odborníků ve velmi dobré kondici a tomu odpovídá i poptávka ze strany investorů. Ti proto volí i širší centrum Prahy, jako je lokalita Žižkova, kde se hotel Don Giovanni nachází.

Hotel nabízí na 400 pokojů a disponuje 30 konferenčními sály s celkovou kapacitou 2000 míst. Stavba byla zahájena v roce 1993, slavnostní otevření se uskutečnilo na jaře 1995.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…