Hrad: Jižní zahrady Pražského hradu se otevírají veřejnosti

03.07.2020 14:52

Místo s nejkrásnějším výhledem na celou Prahu, obklopené krásně upravenými záhony a trávníky. Tak lze popsat slavné Jižní zahrady. Dlouhé měsíce byly veřejnosti uzavřeny z důvodu rekonstrukce fasád a oken jižního křídla Pražského hradu. Nyní se ovšem na dobu letních prázdnin otevřou veřejnosti zdarma.

Hrad: Jižní zahrady Pražského hradu se otevírají veřejnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

„Rekonstrukce sice ještě neskončila, ale rozhodli jsme se zahrady zpřístupnit. Chceme, aby měli návštěvníci možnost užít si nádherný výhled a celkovou atmosféru tohoto místa,“ vysvětluje vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář.

Zahrady budou otevřeny vždy od 10 do 18 hodin, poprvé se otevřou 4. července. Otevření zahrad budou každý den ohlašovat trubači Hudby Hradní stráže z Matyášova pavilonu směrem na Malou Stranu. Vstup bude směrem od Opyše, výstup bude umožněn opačným směrem nebo po Plečnikově schodišti na Hradčanské náměstí. Býčí schodiště, spojující jižní zahrady s III. nádvořím, zůstává jako součást stavebního záboru nepřístupné.

„Rekonstrukční práce, včetně dopravy materiálu, budou dočasně upraveny tak, aby co nejméně kolidovaly s návštěvnickým provozem. Přesto prosíme návštěvníky, aby dbali o svoji bezpečnost a věnovali zvýšenou pozornost zejména pokynům příslušníků Policie ČR a Hradní stráže,“ doplňuje Vratislav Mynář.

Pražský hrad se snaží přilákat české návštěvníky. Plánuje nové výstavy, zavedeny byly víkendové promenádní koncerty a slevové akce na vstupenky do návštěvnických okruhů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…