Hrad: Prezident republiky kondoloval korunnímu princi Abú Dhabí

13.05.2022 19:38 | Tisková zpráva

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal kondolenční telegram šejchu Mohamedu bin Záid Ál Nahajánovi, korunnímu princi Abú Dhabí a úřadujícímu prezidentovi Spojených arabských emirátů.

Hrad: Prezident republiky kondoloval korunnímu princi Abú Dhabí
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Vaše výsosti,

s hlubokým zármutkem jsem přijal zprávu o úmrtí Jeho výsosti šejcha Chalífy bin Saíd Ál Nahjána, prezidenta Spojených arabských emirátů.

Šejch Ál Nahján byl milovaným vladařem a světově uznávaným státníkem. Neúnavně usiloval o blaho Spojených arabských emirátů od jejich založení, aktivně se zapojoval při obhajování bezpečnosti po celém světě a udržoval pevné vazby s regionálními sousedy.

Jeho výsost byla velmi dobrým přítelem České republiky a jejích občanů. Vždy napomáhala při prohlubování přátelských vztahů mezi našimi zeměmi. Jeho odchod vnímám jako obrovskou ztrátu pro Spojené arabské emiráty a jeho lid, ale i pro světovou diplomacii.

Vaše výsosti, dovolte mi, abych vyjádřil jménem české veřejnosti i jménem svým hlubokou soustrast lidu Spojených arabských emirátů a zarmoucené rodině.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…