Hrad: Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky zaslal dopis generálnímu řediteli ČT

31.10.2020 17:18

Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář zaslal dopis generálnímu řediteli České televize Petru Dvořákovi.

Hrad: Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky zaslal dopis generálnímu řediteli ČT
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Vážený pane generální řediteli,

Česká televize nešetří v době pandemie, v určitém souznění s představiteli opozičních politických stran, neutuchající kritikou práce druhých.

Musím ovšem konstatovat, že při vědomí této kritičnosti by právě Česká televize neobstála při pohledu do zrcadla. Události posledních dnů ukázaly, že Česká televize má sama k bezproblémovému a profesionálnímu provozu dost daleko.

Považuji za velmi nepatřičné, aby jeden z hlavních moderátorů České televize, Jakub Železný, na sociální síti Twitter hrubým a neomluvitelným způsobem ponižoval vyznamenané osobnosti. Zjevný útok na Karla Gotta překročil veškeré hranice vkusu, o vnitřních předpisech České televize, mám na mysli desatero upravující působení na sociálních sítích, nemluvě.

I v otázce profesionality Česká televize zklamala. Poukazuji na výpadek signálu při vysílání projevu prezidenta republiky u příležitosti jmenování nového ministra zdravotnictví Jana Blatného. Je to s podivem, protože šlo dokonce o záznam, nikoliv o živé vysílání.

Ostatně, je otázkou, proč Česká televize jmenování nového ministra a následný projev prezidenta republiky nevysílala živě, když byl k dispozici přímý přenos veřejnoprávní ČTK, který byl řádně redakcím avizován.

Velmi uvítám, pokud se k uvedeným skutečnostem vyjádříte. Nejsem sám, kdo nepovažuje za vhodné, aby televize veřejné služby poukazovala na druhé a sama se dopouštěla faulů a přešlapů.

S pozdravem

Ing. Vratislav Mynář

Přílohy dopisu naleznete ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…