Hudební ceny Žebřík 2016: Zpěváky roku jsou Tomáš Klus a Ewa Farna, za nejlepší skupinu fanoušci zvolili Hentai Corporation

12.03.2017 21:50

Pětadvacátý ročník Hudebních cen Žebřík je minulostí. Ze slavnostního vyhlášení, které proběhlo 10. března v plzeňském areálu DEPO2015, si nejvíce cen odnesla Ewa Farna, Tomáš Klus, oba shodně po třech. Skupinou roku jsou Hentai Corporation a vítězným albem je Jungle od Skyline.

Hudební ceny Žebřík 2016: Zpěváky roku jsou Tomáš Klus a Ewa Farna, za nejlepší skupinu fanoušci zvolili Hentai Corporation
Foto: anketazebrik.cz
Popisek: Hudební cena Žebřík

Tomáš Klus dosáhl na nejvyšší příčku v kategoriích Zpěvák a Skladba roku a zabodoval i mezi akcemi s loňským Recyklus tour. Ewa Farna si odváží titul Zpěvačka roku, cenu za videoklip a její singl Na ostří nože se vešel i mezi tři nejlepší skladby.

Objevem roku je Pokáč, nejlepší album s letopočtem 2016 natočili Skyline, Skupinou roku se stali Hentai Corporation a za největší průser fanoušci označili úmrtí Radima Hladíka. Prvenství v kategorii Akce roku obhájily Hrady CZ.

Speciální cenu magazínu iREPORT převzal Ivan Mládek, který se svým Banjo Bandem během večera také vystoupil. Dalšími koncertními účinkujícími byli Thom Artway, Slza, Tomáš Klus, Dan Bárta s Alicí a Vypsaná fixa. O překvapivé vystoupení se postarala Ewa Farna, která po převzetí ceny spontánně zazpívala zmíněnou úspěšnou píseň.

Žebřík 2016 - Ewa Farna. Foto: Radim Hromádko

Dvě ceny si odnesli Michal Hrůza i kapela UDG, na nejvyšší pozice však nedosáhli. Mezi dalšími oceněnými jsou Slza, Vypsaná fixa, Jelen, Thom Artway, Aneta Langerová, Barbora Poláková, Barbora Mochowa, Lola, Ondřej Ruml, Kryštof (za Kryštof kemp) a filmy Anděl páně 2, Anthropoid a Teorie tygra.

V průběhu šestihodinového ceremoniálu, který tentokrát moderovali Jakub Kohák a Iva Pazderková,  bylo rozdáno celkem 28 sošek z dílny sochaře Václava Česáka. O výsledcích se rozhodovalo během dvou měsíců na webu Anketazebrik.cz.

Žebřík 2016 - Tomáš Klus. Foto: Radim Hromádko

„V letošním ročníku opět uspěla jak zavedená mainstreamová jména, tak i zástupci klubové scény, kteří si svůj úspěch vydobyli hlavně intenzivním koncertováním. Výsledky Žebříku a program slavnostního vyhlášení dokázaly, že vedle sebe mohou bezvadně fungovat i naprosto rozdílní interpreti. Žánrové hranice v dnešní hudbě a ve vnímání posluchačů už téměř neexistují,“ shrnul Hudební ceny Žebřík 2016 jejich ředitel Jarda Hudec.

Organizátorem 25. ročníku Hudebních cen Žebřík je magazín iREPORT. Spoluorganizátory byly Plzeňský kraj a město Plzeň. Díky spolupráci se serverem Samosebou.cz se Žebřík opět zapojil do třídění odpadu. Hlavním partnerem je Česká pojišťovna. Dalšími partnery jsou Vodárna Plzeň, Red Bull, Ochranný svaz autorský, PMDP a Jägermeister, Hotel IBIS. Záštitu nad akcí převzal primátor Plzně Martin Zrzavecký.

www.anketazebrik.cz

Hodinový záznam z finálového večera bude odvysílán 21. dubna na ČT Art.

Žebřík 2016 - Iva Pazderková, Jakub Kohák, Jarda Hudec a hostesky během zahájení. Foto: Jana Braunová.

Žebřík 2016 – výsledky – domácí část

SKUPINA

1. Hentai Corporation

2. Slza

3. Vypsaná fixa

 

ALBUM

1. Jungle - Skyline

2. Emotikon - UDG

3. Hedgehog – Thom Artway

SKLADBA

1. Dobré ráno – Tomáš Klus

2. Pro Emu – Michal Hrůza

3. Na ostří nože – Ewa Farna

 

VIDEOKLIP

1. Na ostří nože – Ewa Farna

2. Klidná jako voda - Jelen

3. Atomy ft. Jakub Děkan - UDG

 

ZPĚVÁK

1. Tomáš Klus

2. Ondřej Ruml

3. Michal Hrůza

 

ZPĚVAČKA

1. Ewa Farna

2. Aneta Langerová

3. Barbora Poláková

 

OBJEV

1. Pokáč

2. Barbora Mochowa

3. Lola

 

AKCE

1. Hrady.cz

2. Recyklus tour

3. Kryštof kemp

 

FILM

1. Anděl páně 2

2. Anthropoid

3. Teorie tygra

 

PRŮSER

1. Úmrtí Radima Hladíka

2. Prezident ČR

3. Český slavík

Speciální cena magazínu iREPORT: Ivan Mládek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…