IMPROMAT oceněn jako nejstabilnější firma roku

23.06.2013 12:59

Výrazný úspěch na poli korporátních ocenění zaznamenala česká společnost IMPROMAT INT., spol. s r.o. V rámci projektu ČEKIA Stability Award jí bylo uděleno ocenění AAA Excelentní a byla zařazena mezi nejstabilnější firmy České republiky. Prestižní ocenění ČEKIA Stability Award je již čtvrtým rokem samostatnou kategorií žebříčku CZECH TOP 100, v předchozích třech letech byly oceněny společnosti Seznam.cz, DEZA a Metrostav.

IMPROMAT oceněn jako nejstabilnější firma roku
Foto: IMPROMAT
Popisek: IMPROMAT

Výsledky hodnocení vycházejí z metodiky ratingového modelu poradenské společnosti Bisnode (dříve ČEKIA), který měří stabilitu jednotlivých společností.

Model zároveň poskytuje nezávislý pohled na současný stav firem, jejich finanční situaci, a to včetně predikce rizika úpadku firmy v následujících dvanácti měsících, které je vyjádřeno Stability Ratingem. Ocenění AAA Excelent udává, že hodnocená společnost je stabilní, s vysokou pravděpodobností spolehlivého plnění závazků z obchodního styku a návratnosti investic, s nízkým úvěrovým rizikem a minimálním rizikem úpadku.

„Ocenění považujeme za velký úspěch a jsme opravdu hrdí na to, že po několika letech ekonomické krize a v podmínkách silné konkurence se nám daří udržovat nejen finanční stabilitu a vysoký standard našich služeb, ale že se nám daří posouvat se stále kupředu. Je to pro nás velkou motivací k dalšímu rozvoji a důkazem, že touto cestou máme pokračovat i nadále,“ komentuje úspěch výkonný ředitel IMPROMATu, Ing. Svatopluk Březík, který cenu převzal.

Společnost Bisnode měří stabilitu jednotlivých společností pomocí Stability Ratingu, který vychází z mezinárodně uznávaného skóringového modelu týmu Bisnode. Metoda hodnotícího modelu Stability Rating je založena na exaktní statistické analýze a principech data miningu. Analyzována jsou např. demografická data, informace o platební morálce subjektů, finanční údaje, vazby mezi subjekty či negativní informace a makroekonomická data. Výkonnost modelu, jež se blíží k 70 %, je dána především kvalitou a rozsahem dat, stejně jako i naprosto unikátní makroekonomickou komponentou. Metodika ratingového modelu Bisnode je zároveň v souladu i s požadavky Basel II.

O společnosti

IMPROMAT je jediným oficiálním distributorem výrobků značky RICOH v České a Slovenské republice. Specializuje se na dodávky systémových řešení kancelářského tisku, produkčního tisku a systémů pro správu dokumentů. V současnosti plně pokrývá obchodními a servisními službami prostřednictvím svých poboček všechny regiony České republiky a Slovenska.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…