Indický prezident Rám Náth Kóvind navštívil Univerzitu Karlovu. Hovořilo se o prohloubení vzájemné spolupráce

12.09.2018 17:34

Indický prezident Rám Náth Kóvind dnes navštívil Univerzitu Karlovu. S jejími čelními představiteli jednal o dosavadní vzájemné spolupráci v oblasti indických studií a mezi Univerzitou Karlovou a indickými univerzitami. Převzal z rukou rektora Tomáše Zimy Zlatou pamětní medaili UK.

Indický prezident Rám Náth Kóvind navštívil Univerzitu Karlovu. Hovořilo se o prohloubení vzájemné spolupráce
Foto: Univerzita Karlova
Popisek: Univerzita Karlova

Přijetí na Univerzitě Karlově bylo součástí oficiální státní návštěvy, kterou indický prezident se svým doprovodem v těchto dnech absolvuje v České republice. V průběhu návštěvy na Univerzitě Karlově se hovořilo o spolupráci v oblasti indických studií, která jsou realizována na Filozofické fakultě UK. Tématem rovněž byly vztahy Univerzity Karlovy a indickými univerzitami.

Hovořilo se rovněž o finanční podpoře unikátních oborů, které jsou na FF UK vyučovány, a mezi které se studium indologie řadí. Indický prezident se setkal nejen s vedením Univerzity Karlovy, ale rovněž s představiteli Filozofické fakulty UK a studenty UK, kteří prezidenta pozdravili v bengálštině, hindštině, sánskrtu a tamilštině.

Indický prezident si v průběhu své návštěvy prohlédl historické prostory Karolina a převzal z rukou rektora Univerzity Karlovy Zlatou medaili Univerzity Karlovy.

Univerzita Karlova rovněž realizuje spolupráci s indickými vzdělávacími institucemi. V současné době mají dvě fakulty (Přírodovědecká fakulta a Filozofická fakulta) navázanou spolupráci se třemi indickými univerzitami. „Univerzita Karlova má velký zájem spolupracovat s řadou indických vzdělávacích a vědeckých institucí. Rádi bychom navázali spolupráci především v oblasti medicíny, umění či humanitních věd. Instituce jako Indický technologický institut v Bombaji, Univerzita v Dillí či Institut vědy v Bangalore jsou pracoviště, se kterými bychom rádi realizovali úzkou spolupráci, a to především v oblasti výměny studentů a vědeckých pracovníků“, uvedl rektor UK Tomáš Zima.

V akademickém roce 2017/2018 na Univerzitě Karlově studovalo 160 studentů z Indie, většina z nich (125) v magisterských programech na lékařských fakultách a na Farmaceutické fakultě v Hradci Králové. Další studenti navštěvovali Fakultu humanitních studií, Matematicko-fyzikální fakultu a Filozofickou fakultu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…