JCCR: Díky přeshraničnímu projektu za venkovskými památkami jižních Čech

11.10.2022 17:56 | Tisková zpráva

Zviditelnit méně známé venkovské památky, přiblížit místní kulturu, tradice a příklady dobré praxe nebo rozšířit možnosti dostupných výletních cílů pro širokou veřejnost. To bylo smyslem dvoudenní exkurze pro pracovníky v cestovním ruchu, kterou v první polovině měsíce října uspořádala Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR).

JCCR: Díky přeshraničnímu projektu za venkovskými památkami jižních Čech
Foto: JCCR
Popisek: Jihočeská centrála cestovního ruchu - logo

Exkurze byla uspořádána díky přeshraničnímu programu INTERREG Rakousko-Česká republika, projekt Venkovské památky; ATCZ249 a zúčastnili se jí například pracovníci z infocenter, vzdělávacích institucí, pracovníci destinací či zástupci z odborů cestovního ruchu a kultury jihočeských měst.

„Program začal v Trocnově v Muzeu Jana Žižky z Trocnova, dále jsme pokračovali na tvrz v Tiché, přes krátkou zastávku ve Velešíně, kde byla pracovníkům představena nově vznikají geolokační hra. V pozdních odpoledních hodinách jsme navštívili Muzeum Dobčická tvrz 1945, kde nám úžasní manželé Záhorští představili předměty jejich sbírky specializované na americkou armádu ve druhé světové válce. První den exkurze byl zakončen v Holašovicích. Mám radost, když i odborníci v cestovním ruchu s velkým povědomím o atraktivitách z regionu, poznají nová zajímavá místa, o kterých doposud neměli tušení.“ přiblížila program exkurze Pavla Drunecká z JCCR.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

„Druhý den exkurze začal v obci Úsilné v Eliášově dědičné štole a pokračoval do jihočeské obce roku 2022 Albrechtic nad Vltavou na kapličkový hřbitov. Díky laskavému přístupu majitele, jsme navštívili Muzeum mlynářství, pekařství a zemědělství v Božeticích i mimo otevírací dobu (muzeum je oficiálně otevřeno do konce září). Odpolední program jsme zahájili v Milevsku v Muzeu Maškar s odborným výkladem pana Kamila Hobzka. Janem Žižkou jsme naši exkurzi začali, Janem Žižkou jsme ji i končili, a to návštěvou památníku Jana Žižky, vytvořeného akademickým sochařem Emanuelem Kodetem, v Sudoměři.“ doplňuje Drunecká.

Projekt Venkovské památky ATCZ249 je zaměřen na propagaci venkovské turistiky v regionech jižní Čechy a Vysočina na české straně a v Mühlviertelu a Waldviertelu na rakouské straně. Jeho cílem je mimo zvýšení návštěvnosti venkovských památek a zvýšení počtu přenocování i podpora „znovunastartování“ přeshraničního cestovního ruchu.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace, zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje ZDE. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism, včetně jejích zahraničních zastoupení, komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …