Jan Souček se ujal funkce ředitele brněnského studia České televize

02.07.2014 10:10

Brněnské studio České televize má nového ředitele. 1. července 2014 se ujal této funkce Jan Souček. Zaměstnancům a spolupracovníkům studia ho představil generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Jan Souček se ujal funkce ředitele brněnského studia České televize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Jana Součka zvolila Rada České televize 18. června 2014 poté, co postoupil do posledního kola výběrového řízení, do kterého se přihlásilo celkem 19 uchazečů. „Do vedení brněnského studia jsme hledali osobnost, která prokáže nejen vysoké odborné znalosti a kompetence, ale přesvědčí nás i o tom, že má skutečné odhodlání a chuť pozdvihnout prestiž studia a zapojit jej do širší spolupráce s ostatními významnými institucemi v regionu,“ odůvodnil svůj návrh jmenovat ředitelem právě Jana Součka generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Čtyřicetiletý Jan Souček se narodil v Brně, absolvoval brněnskou právnickou fakultu a svou mediální dráhu odstartoval v roce 1994, kdy jako reportér přispíval do Televizních novin TV NOVA. V uplynulých dvaceti letech prošel řadou výkonných i manažerských pozic v elektronických médiích i v komerční sféře komunikačních agentur. V brněnském studiu České televize působil mimo jiné v letech 2007–2012 jako šéfdramaturg zábavné tvorby. Nyní vyučuje rozhlasovou žurnalistiku na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity a do konce června byl editorem zpravodajství a publicistiky v Českém rozhlase. Žije v Brně.

„Důvěry, kterou jsem od České televize dostal, si vážím a výkon funkce ředitele studia vnímám jako výzvu i závazek. V Brně je na co navazovat a ještě více je toho možné zlepšit. Chtěl bych brněnskému studiu vrátit ducha hrdého, zodpovědného a respektovaného patriota,“ říká Jan Souček.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…