Jaroslav Chylík byl jmenován novým generálním ředitelem Teva Czech Industries

01.09.2017 15:32

Novým generálním ředitelem opavského výrobního závodu farmaceutické společnosti Teva Czech Industries (TCI) byl jmenován Jaroslav Chylík (44). Do společnosti Teva nastoupil po 14 letech ve firmě Zentiva, kde pracoval na obdobné pozici.

Jaroslav Chylík byl jmenován novým generálním ředitelem Teva Czech Industries
Foto: Teva Czech Industries
Popisek: Jaroslav Chylík, generální ředitel opavského výrobního závodu farmaceutické společnosti Teva Czech Industries

„Do nového působiště jsem se velmi těšil, protože jsem nastupoval do úspěšné firmy, kde se navíc s farmaceutickou výrobou začínalo již před více než 100 lety a která za posledních několik let zažila dynamickou expanzi,“ říká Jaroslav Chylík.

„Opavský závod pro mne představuje absolutní špičku ve farmaceutickém průmyslu na území bývalého Československa,“ pokračuje. „V Tevě v Opavě působí mnoho osobností farmaceutického průmyslu. Jsem velmi potěšen, že jsem se připojil k týmu profesionálů,” dodává Chylík.

Chylík se netají tím, že jej ohromila úroveň investic a podpora mateřské společnosti. Jen za poslední tři roky dosáhly investice do opavského závodu více než 40 milionů USD.

Jaroslav Chylík získal titul inženýra v oboru organická technologie na Slovenské technické univerzitě v Bratislavě. Je ženatý, má dvě děti.

Teva Czech Industries s.r.o. je jedním z nejdůležitějších výrobních závodů TEVA Pharmaceutical Industries, světové jedničky ve výrobě a prodeji generických léčiv. S 1600 pracovníky je zároveň největším zaměstnavatelem v chemickém průmyslu v Moravskoslezském kraji. S výrobou účinných substancí a s roční produkcí cca 6 miliard tablet, 60 milionů měkkých želatinových tobolek, 50 milionů balení tekutých lékových forem a 120 milionů cytostatických tablet generických léčiv je také nejvýznamnějším farmaceutickým výrobcem ve střední Evropě.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…