Jednej.cz: Kvůli petici proti amnestii nyní bojujeme s hackery

06.01.2013 15:00

Vyjádření společnosti HRP group s.r.o. k petici „Nesouhlasíme s Klausovou amnestií“, která je umístěna na platformě www.jednej.cz, kterou provozuje společnost HRP group s.r.o.

Jednej.cz: Kvůli petici proti amnestii nyní bojujeme s hackery
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Dne 2.1.2013 vznikla na platformě Jednej.cz petice, která vyjadřuje jasný nesouhlas signatářů k amnestii pana prezidenta Václava Klause. Autorem petice je fyzická osoba, která nám jakožto provozovateli poskytla pouze e-mailovou adresu, kterou z důvodu ochrany osobních údajů nemůžeme sdělit. Společnost HRP group s.r.o. ani projekt Jednej.cz nejsou žádným způsobem zodpovědní za vznik této petice.

K petici se váže i facebooková událost s názvem „Online petice: Nesouhlasíme s Klausovou amnestií“. Nyní má událost 262 949 zúčastněných uživatelů Facebooku a celkem 1 145 723 pozvaných uživatelů. Samotná petice získala dosud 81 182 podpisů.

Vzhledem k vysokému přetížení serverů našeho poskytovatele došlo k výpadkům webových stránek a na podepsání petice se vytvářela fronta čekajících občanů. V odpoledních hodinách v sobotu 5.1.2012 byla stránka pod silným hackerským útokem a v době od 19h do noci došlo prakticky k jejímu absolutnímu výpadku. V noci se nám podařilo útok odrazit a od té doby je platforma v provozu, nicméně z důvodu stálého přetížení serveru příchozími návštěvníky jsou občasná omezení přístupu. O tomto útoku jsme informovali jménem Jednej.cz na Facebooku. Přesné znění příspěvku: „Vážení příznivci i odpůrci této petice, vážená média, omlouváme se za technické problémy se zobrazováním stránky www.jednej.cz. Poslední desítky hodin jsme terčem útoku neznámé hackerské skupiny, která se snaží zabránit tomu, aby lidé mohli podepsat petici "Nesouhlasíme s Klausovou amnestií". Vytrvale usilujeme o udržení stránky v chodu a i přes její částečné výpadky danou petici již podepsalo více než 74 tisíc lidí. Budeme rádi za morální podporu v podobě "To se mi líbí" na naší FB stránce http://www.facebook.com/Jednej.cz a nadále se budeme snažit v tomto nerovném boji obstát. Jsme nestrannou platformou, na které může každý vyjádřit svůj názor a tuto svobodu projevu budeme i nadále bránit. Děkujeme za pochopení.“

Pevně věříme, že se nám podaří udržet server v chodu a další občané tak budou moci vyjádřit jasný nesouhlas s amnestií pana prezidenta Václava Klause. Dále uvádíme důležité odkazy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…