Jeseníky nabízí ideální sněhové podmínky pro běžkaře

03.02.2015 15:48

Jeden z mála opravdových rájů pro běžecké lyžování ve střední Evropě najdou sportovní nadšenci v Jeseníkách. Nejvyšší moravské hory jsou protkány 380 kilometry udržovaných lyžařských běžeckých tras, od okruhů s minimálním převýšením až po náročné trasy se stoupáním na vrcholy hor.

Jeseníky nabízí ideální sněhové podmínky pro běžkaře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lyžaři, ilustrační foto

„V současné době nabízí Jeseníky ideální sněhové podmínky. Naši spolupracovníci denně zajišťují údržbu běžeckých tras po celých horách, takže zde běžkaři najdou stovky kilometrů upravených úseků,“ potvrzuje Andrea Závěšická, ředitelka Sdružení cestovního ruchu Jeseníky, které údržbu běžeckých tratí zajišťuje. „Aktuální data o stavu sněhové pokrývky v Jeseníkách najdou zájemci na webových stránkách NavstivteJeseniky.cz. Tam získají také přehled o tom, které tratě jsou aktuálně upravené či sjízdné,“ doplnila Závěšická.

Podle ředitelky Sdružení cestovního ruchu jsou nejvyhledávanějšími úseky pro běžecké lyžování v Jeseníkách tratě z Červenohorského sedla směrem na Praděd či Vřesovou studánku, dále okruhy na Paprsku, na Staroměstsku a trasy okolo sedla Skřítek. „Co se týká tipů na méně známé avšak atraktivní trasy, doporučuji například běžecké trasy v okolí Priessnitzových lázní, úseky z Petříkova do Lipové-lázní nebo okruh od lanovky v Branné na Kronfelzov a zpátky,“ radí běžkařům Andrea Závěšická.

Výborné sněhové podmínky nyní vládnou v Jeseníkách také na dalších místech, třeba na výcvikových okruzích kolem Hotelu Kurzovní a velmi atraktivní je také běžecká trasa kolem Horní Nádrže PVE Dlouhé Stráně, kam se lyžaři mohou nechat vyvézt lanovkou ze ski areálu Kouty.

Jeseníky dokáží uspokojit také příznivce sjezdového lyžování. V posledních letech v horách vyrostlo několik špičkových ski areálů, které kvalitou služeb i sjezdovek směle konkurují lyžařským střediskům v Alpách.

Návštěvníci jesenických hor se mohou spolehnout také na širokou nabídku kvalitních služeb včetně komfortního ubytování v mnoha stylových penzionech či hotelech.

Údržbu lyžařských běžeckých tratí koordinuje Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu za finanční podpory Olomouckého kraje, města Šumperka a další obcí regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…