Jihočeská hospodářská komora zjistí, jak jsou na tom jihočeské firmy s digitalizací

12.12.2018 12:45

Přibližně za měsíc začne Jihočeská hospodářská komora (JHK) zjišťovat úroveň digitalizace v podnicích v našem regionu. Jihočeské firmy a instituce tak získají informace o tom, jak jsou na tom s automatizací ve srovnání s podniky v Dolním Bavorsku.

Jihočeská hospodářská komora zjistí, jak jsou na tom jihočeské firmy s digitalizací
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Zjišťování stavu digitalizace v podnicích je součástí projektu „Pohraniční region 4.0 – společně.digitálně.utvářet“, který je financován z Programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014 – 2020. Projekt realizují Jihočeská hospodářská komora společně s IHK Pasov s cílem napomáhat šíření informací o digitalizaci. Díky workshopům a kooperačním setkáním je digitalizace srozumitelně vysvětlována malým a středním podnikatelům a na konkrétních příkladech také prezentována možnost zavádění do jejich firem. Součástí projektu je i průzkum, který pomůže určit, jak jsou na tom jihočeské firmy s digitalizací v porovnání s Dolním Bavorskem, a také návrh opatření, která pomohou firmám do budoucna inovovat a být konkurenceschopné. To vše bude základem pro vznik chytrých továren v jižních Čechách.

„Jak jsou na tom podniky s digitalizací bude zjišťovat brněnský Industry Cluster 4.0, což je významný spolek strojírenských a IT firem z Jihomoravského kraje. V rámci šetření proběhne v lednu či únoru 2019 úvodní seminář v Českých Budějovicích, kde se firmy budou moci seznámit s tématem, možnostmi a přínosy šetření. Poté se přistoupí k samotnému dotazníkovému šetření, kde budou firmy odpovídat na necelých 50 otázek a následně se získaná data vyhodnotí. Firmy získají zprávu nebo jakýsi plán digitální transformace,“ uvedl Luděk Keist, ředitel Úřadu Jihočeské hospodářské komory (JHK).

V rámci projektu „Pohraniční region 4.0 – společně.digitálně.utvářet“ dále vznikne srovnávací studie. Ta popíše stav úrovně zavádění digitalizace v jižních Čechách a Dolním Bavorsku a pomůže nastavit jednoduché mechanizmy k přeměně běžných podniků v takzvané chytré neboli „smart“ firmy. Studie dále stanoví, jaký dopad bude mít zavedení digitálních technologií v příhraničním regionu například z hlediska pracovních míst, potřeby dalšího vzdělávání a podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…