Jihočeský kraj: Cenu Anděl 2023 za pozitivní přístup ke zdravotně postiženým získala Otevřená OKNA

26.01.2024 22:02 | Tisková zpráva

Cenu hejtmana Anděl 2023 za pozitivní přístup ke zdravotně postiženým získala společnost Otevřená OKNA, z.ú. z Jindřichohradecka. Keramickou sošku v podobě anděla si převzali zástupci společnosti 24. ledna 2024 z rukou náměstkyně hejtmana pro sociální věci Lucie Kozlové.  Ocenění je udělované jednou za dva roky v rámci krajského plánu na vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením. Slavnostní předání ceny Anděl se uskutečnilo již po čtvrté.

Jihočeský kraj: Cenu Anděl 2023 za pozitivní přístup ke zdravotně postiženým získala Otevřená OKNA
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Letošní anděl, symbolicky řečeno, vlétá do „Otevřených OKEN“. Naprosto zaslouženě totiž získala toto ocenění organizace, která vlastně už svým názvem ubezpečuje všechny klienty, že jsou zde vítáni, podporováni a respektováni. Navzdory svém handicapu mohou prožít aktivní a naplněný život,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro oblast sociálních věcí Lucie Kozlová a oceněné společnosti ze srdce pogratulovala. „Děkuji vám všem, že svou práci děláte s láskou a porozuměním. Naplňujete tak přesvědčení Jihočeského kraje, že podpora a respekt vůči osobám se zdravotním postižením jsou klíčovými hodnotami, které formují každou vyspělou společnost,“ dodala náměstkyně.

O tom, že ocenění doputovalo na správné místo, nemůže být pochyb. Děkovná slova ředitelky společnosti Otevřená OKNA Drahomíry Blažkové to jen potvrzují. „Máme radost, máme velkou radost. Vždyť anděl je jedním z našich symbolů. Je to totiž posel dobrých zpráv a obvykle k vám přichází ve snech nebo v podobě někoho, kdo vám pomůže,“ neskrývala radost ředitelka Blažková, podle jejíchž slov se o klienty v zařízení stará 70 „andělů“ ve stálém pracovním poměru. Dalších 90 jako dobrovolníci v rámci pobytových akcí a dobrovolnických programů. „Vzhledem k tomu, že v uplynulém roce jsme dostali velký dar, areál, který je hodně unavený a my mu zatím říkáme „Spící kráska“, kterou postupně probouzíme k životu, nemohu zapomenout ani na anděly, kteří k nám přilétají s bagry a motorovými pilami. I za jejich práci chci moc poděkovat,“ uzavřela ředitelka Otevřených OKEN.

Organizace Otevřená OKNA, z.ú. podporuje osoby se zdravotním postižením, rodiny a seniory v aktivním, smysluplném a důstojném způsobu života, napomáhá jejich zapojení do běžných společenských aktivit a vytváří nové příležitosti pro seberealizaci a osobní růst. Slovo OKNA je zkratkou, která vyjadřuje hodnoty, kterými se chce organizace řídit. Těmito hodnotami jsou: Otevřenost, Komunikace, Naděje, Aktivita.

Více o společnosti Otevřená OKNA, z.ú. naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …