Jihočeský kraj: Krýzovy jesličky uvidí návštěvníci i v adventním čase, muzeum otevře už příští týden

08.12.2020 7:33

Od 11. prosince budou mít návštěvníci možnost opět spatřit unikátní Krýzovy jesličky. Muzeum se tak otevře navzdory covidové krizi i o letošním adventu.

Jihočeský kraj: Krýzovy jesličky uvidí návštěvníci i v adventním čase, muzeum otevře už příští týden
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Jsem velice rád, že vedení muzea načasovalo všechny restaurátorské práce tak, aby se zájemci o návštěvu unikátních Krýzových jesliček mohli na tento skvost zapsaný i v Guinessově knize rekordů, přijít podívat právě v adventním čase,“ uvedl náměstek hejtmana pro kulturu Pavel Hroch.

Ředitel muzea Jaroslav Pikal pak upřesnil, že v termínu od 11. prosince do 6. ledna bude návštěvníkům zpřístupněno 25 procent všech výstavních prostor. „Fungujeme zatím v omezeném režimu. Na prohlídku Krýzových jestliček tak nemůžeme přijímat ani individuální, ani hromadné rezervace a kapacita je omezena na skupiny po maximálně 6 lidech,“ vysvětlil ředitel muzea a poprosil všechny návštěvníky o dodržování hygienických opatření, tedy nošení roušek, dvoumetrové rozestupy a používání rukavic při interakci s obrazovkami nebo předměty.

Muzeum se opětovně uzavře 6. ledna, aby bylo možno vše připravit na standardní turistickou sezonu. K dispozici je však nadále virtuální prohlídka ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…