Jihočeský kraj: Nadaní studenti byli oceněni za reprezentaci v celostátních soutěžích

13.09.2018 15:13

Náměstek hejtmanky Dvořák ocenil nadané studenty za reprezentaci kraje v celostátních soutěžích. Je to důkaz, že na jihu Čech máme kvalitní školy.

Jihočeský kraj: Nadaní studenti byli oceněni za reprezentaci v celostátních soutěžích
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Poděkování za skvělou reprezentaci a blahopřání k výborným výsledkům si ve středu 12. září odneslo z krajského úřadu 17 studentů, kteří se ve školním roce 2017 - 2018 umístili na 1., 2. a 3. místě v celostátních kolech soutěží vyhlašovaných ministerstvem školství.

Zástupci odboru školství v čele s náměstkem hejtmanky pro tuto oblast Zdeňkem Dvořákem jim zároveň předali tašku s propagačními předměty kraje a poukázkou na nákup knih. „Velice mě těší, že vynikajících výsledků v této soutěži dosahují naši studenti každým rokem. Je to jasný důkaz, že v jižních Čechách máme kvalitní školy,“ zdůraznil Dvořák.

Tuto investici věnujeme vám, mladým, protože v dětech je naše budoucnost

Náměstek se prý mezi studenty necítí jako host, protože ve škole strávil celý život, mimo jiné jako ředitel Biskupského gymnázia v Českých Budějovicích. „Jsem mezi vámi stále jako doma a těší mě, že se mohu zhostit té nekrásnější povinnosti a poblahopřát mladým talentovaným a úspěšným lidem v sále, do kterého jsem vás nepozval náhodou. Zasedá zde rada kraje a projednává ta nejdůležitější rozhodnutí a vaše ocenění považuji za stejně důležité,“ řekl Dvořák.

Náměstek pak i zmínil, jak Jihočeský kraj školy podporuje. „Na modernizaci škol a školských zařízení na jihu Čech se nám jen letos podařilo od EU získat 522 milionů korun. Kraj k tomu přidává částku ve výši 200 milionů a z fondu rozvoje škol pak dalších 130 milionů. Tuto investici věnujeme vám, mladým, protože v dětech je naše budoucnost,“ upřesnil Dvořák.

Slavnostního ceremoniálu se většina studentů tradičně zúčastnila v doprovodu svých učitelů, kteří v některých případech, kdy se nemohli jejich svěřenci dostavit, přebrali ocenění za ně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…