Jihočeský kraj: Náměstek Klíma ocenil „slušnej oddíl“ z písecké Tylovky

28.03.2023 22:54 | Tisková zpráva

„Zřejmě slušnej oddíl,“ ocenil v narážce na známou filmovou hlášku náměstek hejtmana pro oblast školství a sportu Pavel Klíma žáky a žákyně ZŠ J. K. Tyla z Písku. Jeho uznání si zasloužili oprávněně.

Jihočeský kraj: Náměstek Klíma ocenil „slušnej oddíl“ z písecké Tylovky
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Tylovka se díky nim stala první školou v historii, která již dvakrát zvítězila v celostátní soutěži školních týmů v basketbalu Jr. NBA. V ní startují pod značkami skutečných týmů NBA smíšené školní týmy složené z žáků prvního stupně základních škol.

„V loňském ročníku se přihlásilo cca 100 škol, z nichž 60 se kvalifikovalo do hlavní soutěže. Ta byla rozdělena do dvou skupin po 30 školách. Každé z nich pak byl přidělen jeden z týmů NBA, pod jehož hlavičkou pak škola hrála. Tylovce byl přidělen tým Atlanta Hawks, což nám udělalo radost, neboť právě za tento tým nastupuje jediný český hráč v NBA a zároveň odchovanec píseckých Sršňů Víťa Krejčí,“ uvedl zástupce ředitele ZŠ Tylova Miroslav Janovský.

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26157 lidí

„Možná právě symbolické propojení s týmem Atlanta Hawks, ale hlavně obětavost školy, jejího vedení a trenérů je důvod vašeho mimořádného úspěchu, ke kterému vám z celého srdce gratuluji,“ ocenil náměstek Klíma a s uznáním si prohlédl vítězné trofeje - pečetní prsteny, kterými se mu mladí basketbalisté společně pochlubili.

Jr. NBA League je jedinečný projekt pro děti ve věku 10-12let, které mají šanci alespoň na jednu sezónu zažít pocity těch nejlepších basketbalových hráčů NBA. Basketbalový turnaj kopírující herní systém NBA, který má za úkol propagovat basketbal po celé České republice.

Každá škola zúčastněná v projektu, respektive tým, reprezentují jeden z 30 týmů NBA, který jim je přidělen na základě draftu. Projekt je ve stejné podobě realizován po celém světě a NBA se na organizaci aktivně podílí. Loňské finále se konalo ve dnech 8. a 9. listopadu 2022 v Praze v hale Královka. Více o soutěži naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…