Jihočeský kraj: V soutěži Žena regionu zvítězila ředitelka Farní charity

23.05.2017 21:43

Gratulací, květinou a drobnými dárky ocenila jihočeská hejtmanka Ivana Stráská finalistky soutěže – projektu, Žena regionu 2017 na jihu Čech. Vítězkou se stala ředitelka Farní charity Týn nad Vltavou Daniela Werbynská Laschová, druhé místo obsadila Iva Volková, zakladatelka domova pro týrané psy Rafael o.p.s. a na třetím stupínku skončila ředitelka Hospicové péče sv. Kleofáše v Třeboni Petra Brychtová.

Jihočeský kraj: V soutěži Žena regionu zvítězila ředitelka Farní charity
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Na úrovní státu se tato soutěž letos koná již poosmé, ale na jihu Čech má teprve svou první reprízu. Do finále, jehož slavnostní ceremoniál se uskutečnil v pondělí 22. května v budově krajského úřadu, zde postoupilo celkem 16 žen.

Co žena, to silný příběh

„Ženy hrají ve veřejném životě roli zklidňujícího elementu, což je při současné politické situaci obzvlášť potřebné,“ uvedla hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská a poděkovala všem přítomným, že se své práci věnují naplno a nebojí se vstoupit do veřejného života. „Ženy by si měly uvědomit, že jejich hlas je slyšen a nebát se uplatnit ho i v politice. Možná se pak budeme více respektovat a rozhodovat ve prospěch veřejnosti a ne v zájmu různých zájmových skupin,“ doplnila Stráská.

Hejtmanku zároveň potěšilo, že se mohla seznámit s jejich silnými pracovními příběhy. „Některé z nich mi samozřejmě nejsou neznámé, protože s řadou těchto žen se potkávám i při řešení pracovních záležitostí,“ doplnila Stráská s tím, že všem za jejich činnost patří veliká gratulace.

Soutěž Žena regionu je určena všem ženám, které dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům, přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu a ještě při tom zvládají péči o rodinu. Více informací najdete ZDE

Medailonky vítězek

1. místo - Daniela Werbynská Laschová
- získala 513 hlasů,
Profese: ředitelka Farní charity Týn nad Vltavou 

  • začala pomáhat pod záštitou Charity ČR jako dobrovolník při povodních v roce 2002. Tato přírodní katastrofa ji přivedla do Týna nad Vltavou, kde pomáhala obyvatelům při likvidaci následků způsobených velkou vodou a to nejen materiálně, ale především obyvatelům poskytovala psychickou oporu.
  • Po dvou letech dobrovolnictví se rozhodla opustit zaměstnání v podnikatelské sféře a zasloužila se o založení Farní charity v Týně nad Vltavou, kde je od roku 2004 až doposud ředitelkou.
  • V samém počátku existence organizace působila jako pečovatelka v terénu, později také jako sociální pracovnice. Během existence profesionální Charity postavila fungující tým pečovatelek i sociálních pracovníků. Spokojenost klientů, zajištění jejich potřeb a pomoc v náročných životních situacích je vždy její prioritou.
  • Neméně důležitá je pro ni spokojenost jejích zaměstnanců. Své zkušenosti z praxe také uplatňuje v rámci komunitního plánování Jihočeského kraje.
  • Je matkou tří dětí a radost jí dělají čtyři vnoučata. Rodina je pro ni ostrovem klidu a inspirace k mnohdy neotřelým originálním nápadům, jimiž neustále překvapuje své nejbližší, přátele, spolupracovníky a svou pozitivní energii a nadšení tak předává dál. Ve volném čase se věnuje běhu, cestování, četbě a vytváření příjemného prostředí pro své blízké.

2. místo - Iva Volková
- získala 508 hlasů
Profese: Péče o týrané psy

  • Vybudovala domov pro týrané psy Rafael o.p.s.
  • Miluje zvířata, přírodu a vše živé, ale zejména psy. Jejím snem odjakživa bylo pomáhat němým bezbranným tvářím.
  • Založila unikátní Dočasný domov na pomoc týraným psům.
  • Má veliké zkušenosti a řadu úspěchů v oblasti rehabilitací, masáží a léčení psychických traumat psů. Poskytuje jim nadstandardní péči a služby, které jim nemůžou být poskytovány v klasickém útulku. Léčí je jak na duši, tak na těle.
  • Po vyléčení hledá pro psy nové milující rodiny. Zařízení je pod dohledem veterinárních lékařů a všichni psi se zde cítí jako doma.
  • Zvládá jak péči o rodinu, tak hledání sponzorů a zajištění převozu psů z jiných částí republiky.

3. místo - Petra Brychtová
- získala 418 hlasů
Profese: ředitelka Hospicové péče sv. Kleofáše v Třeboni

  • Neustále shání finanční prostředky na provoz organizace, společně s dalšími zástupci hospiců v České republice pomáhá šířit myšlenku domácí paliativní péče a otvírat složité téma umírání a smrti ve společnosti.
  • Svému týmu zdravotních sester, spolupracujících lékařů, sociálních pracovnic, psycholožky a dalším poskytuje kvalitní zázemí pro práci a také morální podporu v těžké práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…