Jihočeský kraj jednal o spolupráci v oblasti kultury s čínskou provincií Henan

19.07.2017 10:01

Zvýšit zájem čínských turistů o návštěvu Jihočeského kraje, vyměnit si zkušenosti z oblasti péče o památky a navázat hlubší spolupráci v kulturní oblasti. To bylo cílem pondělní schůzky zástupců Jihočeského kraje a jeho zřizovaných organizací s čínskou delegací z provincie Henan.

Jihočeský kraj jednal o spolupráci v oblasti kultury s čínskou provincií Henan
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Na přátelském setkání, kterého se za Jihočeský kraj zúčastnil náměstek hejtmanky Pavel Hroch, uvedli čínští zástupci, že zájem o návštěvu jižních Čech mezi čínskými obyvateli stále stoupá. To potvrzují i statistiky, podle nichž zaujímají v četnosti zahraničních turistu návštěvníci z Číny druhé místo - jejich návštěvnost v kraji meziročně vzrostla o víc než polovinu.

Zástupci Jihočeského kraje diskutovali s delegací o možnostech prezentace čínské kultury a umění v jižních Čechách a také o navázání hlubší spolupráce v oblasti péče o kulturní dědictví v obou regionech. „Naši partneři v Henanu pracují s moderními technologiemi a 3D expozicemi v muzeích a při výstavách. To je pro nás něco nového a rádi bychom se inspirovali," nastínil náměstek hejtmanky pro kulturu Pavel Hroch a upozornil, že provincie Henan je velmi významnou oblastí pro paleontologické výzkumy druhohorních obratlovců, zejména pak neptačích dinosaurů. Bylo odtud již popsáno několik desítek druhů dinosaurů a místní lokality patří k nejvýznamnějším na světě.

Che-nan (čínsky: ??; pinyin: Hénán) je provincie v Čínské lidové republice, ve které žije přibližně okolo 126 miliónů obyvatel, je nejlidnatější provincií v Číně a druhou nejlidnatější nižší správní jednotkou na světě. Partnerským regionem Jihočeského kraje je Henan od roku 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…