Jihočeský kraj loni hospodařil bez dluhů, špatně si nevedou ani naše obce

15.08.2019 10:02

Jihočeský a Plzeňský kraj dokázaly v roce 2018 hospodařit bez dluhů. Jako jediné dva kraje v republice. Vyplynulo to ze zprávy o monitoringu hospodaření za rok 2018, kterou je Ministerstvo financí ČR povinno každoročně přeložit vládě.

Jihočeský kraj loni hospodařil bez dluhů, špatně si nevedou ani naše obce
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Stejně dobře, tedy bez dluhů, hospodařilo loni také 3 590 českých obcí z celkových 6 252. Na opačném konci žebříčku pak je 10 obcí, které překročily zákonem stanovené limity zadlužení ve všech monitorovacích ukazatelích a zařadily se tak do kategorie s vyšší mírou rizika hospodaření. Ani jedna z těchto obcí není z Jihočeského kraje.

Investice za více než tři a půl miliardy korun

„Dobrý výsledek Jihočeského kraje i našich obcí svědčí o odpovědném hospodaření,“ uvedl náměstek hejtmanky pro oblast financí Jaromír Novák a prozradil, že podobně příznivý stav lze navíc očekávat i ve výsledcích za rok 2019.

Pozitivní výsledek hospodaření kraje je o to cennější, že se ho podařilo dosáhnout i přesto, že do oprav, novostaveb či rekonstrukcí kraj loni investoval více než tři a půl miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…