Jihočeský kraj ocenil Celní úřad za hlídání bezpečnosti na silnicích

21.07.2016 20:49

Dlouholetou účinnou pomoc s hlídáním bezpečnosti na silnicích ocenil Jihočeský kraj věcnými dary. Za kontrolu přetížení kamionů a dodržování povinných přestávek dostal Celní úřad pro Jihočeský kraj technické vybavení v hodnotě 350 tisíc Kč. Tablety, notebooky, tiskárny a dalekohledy převzal z rukou radního pro dopravu Antonína Kráka ředitel Celního úřadu Michal Kubát.

Jihočeský kraj ocenil Celní úřad za hlídání bezpečnosti na silnicích
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Dary využijí pracovníci Celního úřadu při pravidelných kontrolách dodržování povinných přestávek u řidičů kamionů. Systémy na obcházení předpisů jsou totiž stále dokonalejší. „Povinné digitální tachografy lze oklamat speciálním softwarem, který umožňuje vypnutí záznamu o činnosti řidiče a lze je ovládat prostým sešlápnutím brzdového a plynového pedálu ve vozidle,“ nastínil ředitel Celního úřadu a dodal, že výsledkem kontroly těchto tzv. sociálních předpisů bylo v loňském roce 109 kaucí v celkové částce 2,625 mil. Kč, které Celní úřad vybral mezi zahraničními dopravci a předal je kraji ke správnímu řízení.

Peníze kraj využije při opravách poničených komunikací. „Práci jihočeských celníků patří velký dík za to, že pomáhají ochraňovat jihočeské silnice. Přetížené kamiony ničí komunikace, do jejichž rozsáhlých oprav investoval kraj velké množství finančních prostředků“ uvedl radní pro dopravu Krák s tím, že jen za loňský rok bylo zjištěno přetížení u 15 vozidel z 60 kontrolovaných. Porušení předpisů u každého čtvrtého kamionu připustil i ředitel Celního úřadu. „Přímo v Českých Budějovicích bylo zastaveno vozidlo s nákladem dlažebních kostek, přetížené o 10 tun. Soukromý přepravce zaplatil pokutu bez mrknutí oka, dobře si vědom svého přestupku,“ uvedl pro příklad.

Ocenit práci Celního úřadu se Jihočeský kraj rozhodl už podruhé. V roce 2014 obdrželi celníci notebooky, tiskárny, měřidla délky a výšky nákladů a vyrovnávací rohože ke kontrolním vahám v celkové ceně 100 tisíc Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…