Jihočeský kraj pečuje o kvalitu, nejen o kapacity gymnázií

20.05.2023 7:44 | Tisková zpráva

Gymnázia jsou v posledních týdnech skloňována především v souvislosti s výběrem budoucích studentů. Jihomoravský kraj byl na silné ročníky připraven, přesto se gymnáziím také věnuje. Jihomoravské zastupitelstvo uvolnilo v rámci krajského rozpočtu milion korun na inovace školních vzdělávacích programů (ŠVP). Ty jsou vytvářeny pedagogickým sborem daných škol a udávají obsah učiva, kterým mají studenti projít. Dobře vypracovaným ŠVP je možné také profilovat školu a tím ji odlišit. Finanční podpora je cílena na pokrytí práce celých sboroven, aby docházelo k mezioborovému propojení.

Jihočeský kraj pečuje o kvalitu, nejen o kapacity gymnázií
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Musíme se starat nejen o to, aby gymnázia měla dostatečnou kapacitu, ale také aby byla moderní, na výši doby. Když jste prestižní typ školy, na kterou je mnohonásobný přetlak zájemců a přicházejí studenti nadaní a motivovaní, může být lákavé usínat na vavřínech. Proto jsme se zaměřili na podporu inovací výuky na gymnáziích. Velmi moderně pojaté a s akademickým světem i inovativním průmyslem spjaté bude také připravované nové gymnázium na Pionýrské v Brně," vysvětluje Jiří Nantl, náměstek hejtmana JMK pro vzdělávání, zdravotnictví a strategii chytrého regionu.

Do pilotního projektu se přihlásilo celkem 6 gymnázií, které získají dotace v rozpětí od 150 do 250 tis. korun. Jedná se o gymnázium v Boskovicích, Tišnově, Židlochovicích, Bučovicích a Moravském Krumlově. Dále pak brněnské gymnázium Vídeňská. Dlouhodobým záměrem je pokračovat v inovaci ŠVP i na dalších školách, kde již pomohou nově získané zkušenosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…