Jihočeský kraj společně s městem vybudoval v Jindřichově Hradci okružní křižovatku Vídeňská

09.12.2015 10:15

Nová okružní křižovatka Vídeňská v Jindřichově Hradci začala sloužit řidičům v tzv. předčasném užívání v pátek 4. prosince. Společně ji vybudovaly Jihočeský kraj a město Jindřichův Hradec za celkem 8,620 milionu korun, když kraj uhradil 3,289 a město 5,331 milionu.

Jihočeský kraj společně s městem vybudoval v Jindřichově Hradci okružní křižovatku Vídeňská
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Křižovatka Vídeňská nahradila původní křižovatku, která neumožňovala odbočení do všech směrů. Z hlediska bezpečnosti silničního provozu představovala původní křižovatka velmi vysoké riziko vzniku dopravních nehod. Vybudováním nové křižovatky byla tyta rizika odstraněna,“ uvedl krajský radní pro dopravu Antonín Krák.

Chodci dostali nové chodníky i přechody

Součástí stavby je rovněž stezka pro chodce a cyklisty, nové chodníky včetně přechodů i nové veřejné osvětlení. „Jsem velmi rád, že se tuto stavební akci podařila dotáhnout do konce. Věřím, že nový kruhový objezd přispěje k lepší a bezpečnější dopravní situaci v této části našeho města. Řidiči jistě ocení pohodlný průjezd touto křižovatkou a chodci nové chodníky a místa pro přecházení,“ řekl starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka s tím, že práce na budování křižovatky byly zahájeny letos 29. září a byly prováděny za provozu pouze za využití částečných uzavírek.

Okružní křižovatka Vídeňská se nachází v místě mimoúrovňové křižovatky ve směru Jindřichův Hradec – Nová Bystřice - Vídeň na jižním okraji města. Přímo navazuje na již dokončenou okružní křižovatku umístěnou na výjezdu k nové křižovatce Vídeňská s odbočením na místní komunikaci, která slouží jako příjezd do nově otevřeného Zahradního centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…