Jihočeští celníci v prvním pololetí vybrali dvě a půl miliardy korun

13.08.2017 19:35

Částkou bezmála dvě a půl miliardy korun přispěli v prvním pololetí letošního roku jihočeští celníci do státního rozpočtu, a to výběrem cla, daní a jiných poplatků v souvislosti s výkonem fiskálních kompetencí celní správy.

Jihočeští celníci v prvním pololetí vybrali dvě a půl miliardy korun
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Největší podíl z vybrané částky tvořily spotřební daně. Na dani z minerálních olejů vybrali celníci na jihu Čech 1,7 miliardy korun. Na dani z lihu a lihovin pak vybrali bezmála 180 milionů korun a na dani z piva 140 milionů korun. Dalších 231 milionů korun činil výběr takzvané energetické či ekologické daně, tedy daně ze zemního plynu, pevných paliv a elektřiny.

Za zboží dovezené ze zemí mimo Evropskou unii vybrali pracovníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj clo ve výši přesahující 64 milionů korun. Pětina z této částky zůstala ve státním rozpočtu, zbytek byl odveden do rozpočtu EU.

V rámci tzv. dělené správy, kdy pracovníci celního úřadu vybírají poplatky a vymáhají pokuty, které fyzickým či právnickým osobám ukládají jiné správní úřady, pak odvedli do státní pokladny dalších 93 milionů korun.

Za prvních šest měsíců letošního roku tak statisticky na každého z jihočeských celníků připadá výběr cel a daní v částce bezmála 12 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec