Jihomoravsklý kraj: Hromadné sportovní a společenské akce nebudou rušeny

04.03.2020 18:49

Informace po jednání Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje dne 4. března 2020

Jihomoravsklý kraj: Hromadné sportovní a společenské akce nebudou rušeny
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Rád bych opět uklidnil občany Jihomoravského kraje, protože od konce ledna až do dnešního dne nebyl v našem regionu potvrzen žádný případ nakažení koronavirem. Všechna opatření, která byla doposud přijata považuje bezpečnostní rada za dostačující a adekvátní současné situaci. Doporučuji apelovat na veřejnost, že pokud se lidé vrací z rizikových oblastí, aby i pokud nemají žádné příznaky nemoci, z preventivních důvodů nevyhledávali hromadné akce, návštěvy u nemocných nebo seniorů. Dnes Bezpečnostní rada kraje také reagovala na závěry Bezpečnostní rady státu, nadále bude epidemiologickou situaci v kraji monitorovat a v případě potřeby se opět sejde,“ řekl hejtman JMK Bohumil Šimek.

Krajská hygienická stanice JmK informovala radu, že v JMK od 27. ledna 2020 do dnešního dne řešila cca 200 požadavků na vyšetření v souvislosti s podezřením na nákazu koronavirem, pouze ve 13 případech byly obavy vyhodnoceny jako oprávněné a vyšetřeny - všech 13 bylo negativních. V této souvislosti je 5 lidí v karanténě, v domácí izolaci, a to z preventivních důvodů, ale nevykazují žádné známky onemocnění.

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu (BRS) bylo konstatováno, že nebudou rušeny hromadné sportovní a společenské akce, pouze akce s návštěvností nad 5 tisíc osob bude muset pořadatel hlásit na KHS JMK na e-mail ZDE.

Bezpečnostní rada Jihomoravského kraje (BR JMK) doporučila všemi možnými prostředky apelovat na veřejnost, aby zejména ti občané, kteří se vrátili z rizikových oblastí, zvážili svůj pohyb v místech, kde se vyskytuje větší počet lidí (návštěvy příbuzných v nemocnicích, domovech pro seniory, školách, společenských a sportovních akcích s větším počtem návštěvníků atd.).

BR JMK byla prezentována informace, že dnešní linkou z Bergama přiletí 16 cestujících, pro které je opět k dispozici lékař k případným konzultacím.

Závěrem BRS (Bezpečnostní rada státu) je také, že bude od dnešního probíhat centrální nákup a distribuce ochranných prostředků směrem ke zdravotnickým organizacím prostřednictvím Ministerstva zdravotnictví ČR (MZ).

Další BR JMK je nyní naplánována na pondělí 9. března 2020 ve 13:00, pokud nedojde k nějaké zásadní změně epidemiologické situace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …