Jihomoravský kraj: Již počtvrté můžete nominovat dobrovolníky na Křesadlo

10.09.2020 14:21

Letos se v Jihomoravském kraji koná již čtvrtý ročník udílení cen dobrovolníkům Křesadlo 2020. Jak zní motto akce, jedná se o „cenu pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci“. Smyslem celého projektu je nejen poděkovat, ale také více zviditelnit neziskový sektor a vzbudit zájem o dobrovolnickou práci i respekt k těm, kteří ji vykonávají.

Jihomoravský kraj: Již počtvrté můžete nominovat dobrovolníky na Křesadlo
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Nominace byla odstartována 7. září a potrvá až do pátku 16. října 2020. Kandidáty na ocenění nominuje široká veřejnost, a to v sedmi následujících kategoriích: sociální služby a zdravotnictví; vzdělávací a volnočasové aktivity; environmentální aktivity; komunitní dobrovolnictví; humanitární a rozvojová pomoc; dobrovolnictví v kultuře a umění; lidská práva. Dobrovolník (či skupina dobrovolníků) spadající do jakékoliv z těchto kategorií, který získá nejvíce preferenčních hlasů od veřejnosti prostřednictvím elektronického hlasování, pak bude oceněn divokou kartou veřejnosti.

Nominační formuláře s bližšími informacemi jsou k dispozici ZDE.

Po ukončení nominací nezávislá komise složená například ze zástupců kraje, města, Regionálního dobrovolnického centra Jihomoravského kraje, vedení Univerzity obrany nebo brněnského studia České televize rozhodne o vítězích v jednotlivých kategoriích. Slavnostní předávání cen Křesadlo 2020 proběhne v prosinci.

Iniciátorem projektu Křesadlo je organizace HESTIA – Centrum pro dobrovolnictví, která ocenění realizuje od roku 2001 v jednotlivých regionech České republiky. Akci pak zorganizoval Jihomoravský kraj ve spolupráci s městem Brnem a neziskovou organizací Maltézská pomoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…