Jihomoravský kraj: Kterou střední školu si vybrat? Festival vzdělávání je nově online

02.12.2020 16:09

Místo do prezentačních stánků škol se žáci devátých ročníků základních škol vydají na internet. Každoroční listopadový Festival vzdělávání se vzhledem k současné koronavirové epidemii na brněnském výstavišti nekonal.

Jihomoravský kraj: Kterou střední školu si vybrat? Festival vzdělávání je nově online
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Vybrat si střední školu je velmi důležitý krok, proto Jihomoravský kraj ve spolupráci s partnerským Jihomoravským centrem pro mezinárodní mobilitu (JCMM) připravil na portálu ZDE řadu užitečných informací, které deváťákům pomohou se rozhodnout.

Na portálu najdou uchazeči například ucelený seznam všech středních škol v Jihomoravském kraji (rozdělených podle okresů a následně jimi nabízené obory), jednoduché filtrování podle kritérií (například tematické zaměření, maturitní obor nebo vzdělání s výučním listem) či kalendář dnů otevřených dveří jednotlivých škol. Stranou nestojí ani příležitosti pro další prohlubování dosaženého vzdělání: nástavbové studium a vyšší odborné školy.

„Střední školy i učiliště v celém kraji se nově představují online, tedy je to takový virtuální veletrh. Zatímco obvykle by touto dobou byly nejrůznější přehlídky středních škol a festivaly vzdělávání v plném proudu, teď studenti tápou. Víc než kdy jindy jsou odkázaní na sociální sítě a zkušenosti starších kamarádů. Nerozhodnutým deváťákům nabízí pomoc formou konzultace také kariérní poradci z JCMM,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast vzdělávání Jiří Nantl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…