Jihomoravský kraj: Miliony z komerčních hal na brněnském letišti do krajské pokladny

28.01.2021 10:06

Bezmála 67 a půl milionu získá Jihomoravský kraj za provoz hal na jeho pozemcích. Konkrétně 35,2 milionů korun za halu A a 32,2 milionů za halu B (s DPH) – krajští radní schválili nsmlouvu o zřízení věcných břemen se společností Letiště Brno a.s. Jedná se ještě o penězích za další tři haly.

Jihomoravský kraj: Miliony z komerčních hal na brněnském letišti do krajské pokladny
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Jihomoravský kraj tak poprvé po letech získá kromě samotného nájmu také peníze z komerčních aktivit, které jsou na jeho pozemcích pod brněnským letištěm realizovány,“ uvedl radní pro investice Vladimír Šmerda. Konkrétně se jedná o haly logistického centra společnosti Letiště Brno a.s.

Jak následně dodal radní Šmerda, za 22,324 milionu korun také hodlá Jihomoravský kraj vykoupit některé pozemky pod svým letištěm, které nejsou v jeho majetku. Tento záměr doporučili krajští radní schválit zastupitelstvu. Pozemky o celkové ploše cca 16 000 m2 jsou pod přistávací a pojezdovou dráhou s přilehlými plochami v oploceném areálu mezinárodního veřejného letiště Brno-Tuřany. Kupní cena byla stanovena na základě znaleckého posudku.

Pozemky letiště od počátku používalo jako svoji součást, přitom ale nejsou ve vlastnictví kraje. My teď po dlouhých letech tento stav napravujeme, aby došlo ke sjednocení vlastnictví pozemků a letištní infrastruktury, která se na nich nachází,“ vysvětluje radní Vladimír Šmerda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…