Jihomoravský kraj: Nemocnice v kraji zachovají akutní péči i po výpovědích přesčasů lékařů

27.11.2023 22:16 | Tisková zpráva

Zástupci Jihomoravského kraje a zástupci krajských i fakultních nemocnic se sešli, aby projednali dopady nadcházejících výpovědí přesčasů lékařů.

Jihomoravský kraj: Nemocnice v kraji zachovají akutní péči i po výpovědích přesčasů lékařů
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Cílem setkání bylo zjistit, jak nemocnice zajistí péči pacientům po 1. prosinci, kdy začnou platit výpovědi lékařů z tzv. přesčasů.

Radní pro zdravotnictví Karel Podzimek uvedl: „V tuto chvíli je hlavní prioritou všech nemocnic v kraji zachování akutní péče. Ta bude i nadále plně zajištěna. Bohužel se budeme v nemocnicích muset vypořádat s odložením některých plánovaných zákroků. Klíč k řešení této situace leží v rukou vlády a věříme v brzkou dohodu, která zajistí stabilní fungování zdravotního systému.“
Ve Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kraje nedošlo k výpovědím přesčasů, a služba tak bude i nadále fungovat v normálním režimu. Dle slov ředitelky Hany Albrechtové je záchranná služba připravena v omezené míře navýšit počet výjezdových prostředků dle vývoje situace a nutnosti delších transportů pacienta do zdravotnických zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…