Jihomoravský kraj: Nový systém pro pracovní příležitosti ve školství

22.04.2021 16:09

Jihomoravský kraj prostřednictvím své organizace Středisko služeb školám spustil nový portál EducationJobs pro nabídku a poptávku míst ve vzdělávání.

Jihomoravský kraj: Nový systém pro pracovní příležitosti ve školství
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Trend posledních let, kdy konečně začíná docházet ke zvyšování učitelských platů, ale také vyšší otevřenost vstupu do učitelské profese, kterou přináší novela zákona o pedagogických pracovnících, jsou šancí přilákat do jihomoravského školství nové lidi. Ať jde o absolventy vysokých škol, nebo o lidi, kteří přemýšlejí o kariérní změně. Chceme, aby jižní Morava byla nejlepším místem, kde učit i chodit do školy, a tímto směrem cílíme všechny naše aktivity, včetně tohoto nového portálu,“ uvedl projekt Jiří Nantl – náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro vzdělávání a chytrý region.

Jak systém pod doménou www.educationjobs.cz funguje, představila ředitelka Střediska služeb školám, které fungování systému zajišťuje, Leona Sapíková.

„Naší ambicí je tento ucelený přehled nabídky pracovních příležitostí a databázi uchazečů zpřístupnit co největšímu počtu škol i uchazečů včetně uchazečů z řad absolventů, a to i mimo region JMK,“ uvedla Sapíková.

Celý projekt vznikl za účelem zjednodušení přístupu škol k uchazečům o zaměstnání v oblasti vzdělání. Rovněž uchazeči o zaměstnání mají nyní jednodušší přístup k dohledání pracovních nabídek. Projekt EducationJobs vzniká za podpory brněnských univerzit, které o něm budou informovat své absolventy.

„Na území Jihomoravského kraje se nachází 1150 škol a školských zařízení, které mohou nyní přes systém nabízet svá volná místa. Cekově na školách v našem regionu pracuje téměř 34 tisíc zaměstnanců. Nový systém ulehčí při hledání vhodných kandidátů,“ ocenil systém Hynek Nespěšný - vedoucí odboru školství Jihomoravského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…