Jihomoravský kraj: Organizace a zajištění lékařské pohotovostní služby v roce 2019

16.12.2018 11:17

Zajištění lékařské, lékárenské a zubní pohotovostní služby a prohlídek těl zemřelých mimo zdravotnická zařízení v roce 2019 na území Jihomoravského kraje schválilo krajské zastupitelstvo.

Jihomoravský kraj:  Organizace a zajištění lékařské pohotovostní služby v roce 2019
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Pro příští rok počítá schválený rozpočet kraje s částkou přibližně 60 milionů korun, což je nárůst proti předchozímu roku přibližně o 14 procent. Současně krajská rada uložila příspěvkovým organizacím Jihomoravského kraje zajištění poskytování předmětných zdravotních služeb v jednotlivých okresech. „Jsem rád, že se podařilo zachovat dosavadní rozsah tohoto typu lékařské péče,“ uvedl radní Milan Vojta.

Pro okres Brno-město a částečně pro okres Brno-venkov bude pohotovostní lékařská služba zajištěna Úrazovou nemocnicí v Brně v rozsahu lékařské pohotovostní služby pro dospělé a lékařské pohotovostní služby v oboru zubní lékařství. Úrazová nemocnice současně zajistí na základě smlouvy prohlídky zemřelých mimo zdravotnické zařízení v době provozu pohotovostních služeb i mimo tuto dobu.

„Lékařská pohotovostní služba pro děti bude zajištěna pro okresy Brno-město a Brno-venkov Fakultní nemocnicí Brno, dětskou nemocnicí, lékárenská pohotovostní služba stávajícím poskytovatelem obchodní společností K.E.I. pharma s.r.o.,“ uvedl dále Milan Vojta.

Organizace a zajištění lékařské pohotovostní služby, lékárenské pohotovostní služby, pohotovostní služby v oboru zubní lékařství a prohlídky těl zemřelých mimo zdravotnické zařízení v Jihomoravském kraji od 1. 1. 2019 do 31. 12. 2019:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…