Jihomoravský kraj: Silnice z Adamova na Bílovice je v havarijním stavu, musí být uzavřena

05.03.2022 8:41 | Tisková zpráva

Správa železnic od minulého roku realizuje stavbu „Brno-Maloměřice St. 6 – Adamov, BC“, veškerá železniční doprava je tak zcela vyloučena a je zajištěna náhradní autobusovou přepravou z Brna od železniční stanice Brno Lesná po železniční stanici Adamov. Veškerá doprava včetně staveništní, tedy těžké techniky, se tak pohybuje po silnici II/374.

Jihomoravský kraj: Silnice z Adamova na Bílovice je v havarijním stavu, musí být uzavřena
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Silnice je momentálně značně využívaná, a to jak náhradní autobusovou dopravou při výluce trati s četností 12 autobusů/hodinu, tak velmi výrazně i pro provoz stavby, kdy staveništní doprava je vyšší, než se předpokládalo.

Po třech měsících této vlakové výluky tak došlo k velmi výraznému zhoršení technického stavu vozovky. Přepravní vytíženost zvyšuje otřesy a vibrace, které působí na silniční těleso, opěrné stěny podél koryta řeky a na výrazně zvětralou skálu.

„V rámci pochůzkové kontroly jsme zjistili, že současný stav komunikace je výrazně horší, tedy i nebezpečnější, než tomu bylo v úvodu října loňského roku. Na vozovce jsme identifikovali síťové trhliny, velké poklesy krajnice směrem k řece, které doprovázejí podélné trhliny. Navíc řeka Svitava eroduje břehy, které přímo navazují na komunikaci. Výsledkem odborného posudku je doporučení o okamžitém uzavření tohoto úseku,“ uvedl ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák, který dále dodal, že bude ještě nutný inženýrsko-geologický průzkum silnice včetně přilehlých skalních svahů, na který naváže projekt sanace.

Anketa

Prožije český národ na území svého státu rok 2022 v míru?

52%
36%
12%
hlasovalo: 38559 lidí

Z výše uvedených důvodů proto dojde od 12. 3.2022 ke změně v organizaci náhradní dopravy.

„Pro komfortní zajištění dopravy mezi Adamovem a Brnem bude zřízena nová linka xS2D, která vyjede ze zastávky Adamov, žel. st. a zastaví na zastávce Adamov, žel. zast. Dále pojede bez zastavení přes Křtiny a Ochoz u Brna na zastávku Brno, Dělnický dům s možností přestupu směr Slatina a bude ukončena na Hlavním nádraží,“ doplnil ředitel společnosti KORDIS JMK Jiří Horský.

Více informací o změnách v organizaci náhradní dopravy uvede společnost KORDIS v tiskové zprávě a budou k dispozici i na webových stránkách organizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…