Jihomoravský kraj: Středisko služeb školám se mění na Vzdělávací institut pro Moravu

05.09.2021 15:40 | Tisková zpráva

Organizace, známá jako Středisko služeb školám, mění svoji identitu. Nově krajskou příspěvkovou organizaci naleznete pod názvem Vzdělávací institut pro Moravu (VIM). Nový styl odhalilo vedení na slavnostní akci dne 2. září 2021.

Jihomoravský kraj: Středisko služeb školám se mění na Vzdělávací institut pro Moravu
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Za novým vizuálním stylem a komunikační strategií stojí brněnské kreativní studio David Geč. Grafický design navazuje na vizuální prvky Jihomoravského kraje, který je zřizovatelem organizace. Využita je typická purpurová barva, kterou v logu kraje nalezneme na písmenu M, a současně je zde čerpáno i pro typ písma. Návaznost na krajský vizuál byla jedna z podmínek pro rebrand značky.

„Nový název Vzdělávací institut pro Moravu lépe reflektuje aktuální činnost organizace s tím, že pojem „pro Moravu“ poodhaluje další plány. VIM má celou řadu aktivit, které se dostávají až za hranice Jihomoravského kraje. V některých oblastech činnosti již s ostatními blízkými kraji o spolupráci jednáme,“ komentuje změnu Jiří Nantl – náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro vzdělávání a chytrý region, který změnu inicioval. Jihomoravský kraj podle něj má mít moderní agenturu pro podporu škol, zejména v oblasti profesního vzdělávání a rozvoje ředitelů a vůbec managementu škol.

„Nová značka vyzdvihuje naši klíčovou činnost, kterou je vzdělávání, a reflektuje naši současnou pozici v oblasti dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků. Dnes spolupracujeme s téměř 90 % škol a školských zařízení v kraji. Rozsahem vzdělávání a služeb, které slouží školám a školským zařízením, ale i jejich zřizovatelům a odborné či laické veřejnosti, a které jsou vždy ve svém přístupu profesionální, pružné a kreativní, se řadíme k významným a respektovaným vzdělávacím institucím v kraji i celé ČR,“ uvedla ve své řeči Leona Sapíková – ředitelka Vzdělávacího institutu pro Moravu, která organizaci vede již dva roky.

Se svým projevem dále vystoupili dlouholetý ředitel Střední průmyslové školy chemické Brno, Vranovská pan Ing. Vilém Koutník, Csc. a začínající ředitel Střední průmyslové školy Brno, Purkyňova pan doc. RNDr. Aleš Ruda, Ph.D., MBA. Oba kladně zhodnotili přínos institutu pro jejich školy. Všichni řečníci následně slavnostně pokřtili nové logo.

Institut VIM se zaměřuje na tři kategorie činností. Zásadním je vzdělávání pedagogických i nepedagogických pracovníků, dále poskytování služeb školám a v neposlední řadě metodická podpora. Provozuje také síť poboček po celém Jihomoravském kraji. Vyjma Brna organizaci nalezneme i v Hodoníně, Znojmě, Břeclavi, Blansku nebo ve Velkých Pavlovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…