Jihomoravský kraj: Střední školy v Brně a ve Znojmě vedou noví ředitelé

03.07.2022 7:29 | Tisková zpráva

Před začátkem prázdnin se ujali svých funkcí dva nově jmenovaní ředitelé středních škol. Vedení se změnilo na Střední škole polytechnické Brno v Jílové ulici a Střední odborné škole ve Znojmě.

Jihomoravský kraj: Střední školy v Brně a ve Znojmě vedou noví ředitelé
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Novým ředitelem brněnské polytechniky se stal Vladimír Bohdánek. „Děkuji stávajícímu panu řediteli a celému vedení školy za vyslovenou podporu a důvěru. Mým cílem a velkou výzvou je, aby škola zůstala na stejně vysoké úrovni jako doposud a dále se rozvíjela. Vážím si možnosti, že školu a funkci ředitele přebírám po tak inspirativním muži, jako je pan Andrzej Bartoś, na jehož vize bych rád navázal,” uvedl.

Jmenovací dekret předal novému řediteli Jiří Nantl - náměstek hejtmana JMK pro oblast vzdělávání. „Při této příležitosti jsme si prošli pracovní milníky kariéry dosavadního ředitele Andrzeje Bartośe, který školu vedl tři dekády. Školu vybudoval nejen stavebně, ale i pedagogicky. Andrzej svoji pracovní dráhu zahájil přesně měsíc před tím, než jsem se narodil. A když jsem se díval na shrnutí vývoje školy od 90. let, uvědomil jsem si, že lidé jako je on, vlastně vybudovali náš moderní polistopadový stát. Patří jim za to nezměrný dík a musíme se od nich inspirovat v tom, jak přemýšlet vizionářsky, dívat se za humna, být o krok napřed a neúnavně pracovat,” ocenil dosavadního ředitele.

Andrzej Bartoś ale neodchází mimo sféru vzdělávání. Ujal se totiž funkce krajského superintendenta odborného vzdělávání. Jeho hlavními úkoly bude prostřednictvím dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků a dalších opatření podpořit zlepšení kvality výuky všeobecně vzdělávacích i odborných předmětů na středních odborných školách a navrhnout ucelený systém spolupráce středních odborných škol s praxí.

Vedení Střední odborné školy ve Znojmě se ujal Libor Pelaj. „Naše škola je pro mne srdeční záležitost. Studoval jsem tady, často jsem ji navštěvoval při své bankovní kariéře a od roku 2009 na ní učím. Proto je pro mne osobní výzvou posunout ji zase o kus dopředu,” řekl Pelaj při uvedení do funkce. „Dobrou školu dělá dobrý ředitel, a proto velmi dbáme na jejich kvalitní výběr,” dodal náměstek Nantl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …