Jihomoravský kraj finančně podpoří projekt LIFE Sub-pannonic

27.03.2022 9:18 | Tisková zpráva

Radní schválili podporu ve výši 400 000 korun pro spolek ZO ČSOP ONYX Brno na environmentální projekt LIFE Sub-pannonic. Ten se zaměřuje na zlepšení stavu a následnou ochranu ohrožených druhů rostlin i tzv. evropsky významných lokalit v rámci soustavy Natura 2000.

Jihomoravský kraj finančně podpoří projekt LIFE Sub-pannonic
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Spolek uskutečňuje důležitou údržbu evropsky významných přírodních lokalit v našem kraji. Podílí se na environmentálním vzdělávání a svou činností přispívá k ochraně životního prostředí. Poskytnuté finance budou využity na odstranění nežádoucích křovin na lokalitách Bílý kopec u Čejče, Hochberk, Ječmeniště, Kamenný vrch u Kurdějova, Přední kout, zajištění socioekonomického průzkumu a studií dopadů projektu, zajištění workshopu a terénní exkurze na lokalitách,” dodává náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí Lukáš Dubec.

Projekt byl zahájen v září 2018 a až do konce roku 2024 pomůže chránit na jižní Moravě a Slovensku celkem 28 chráněných území a také několik vzácných druhů rostlin. Práce koordinuje Bratislavské regionálne ochranárské združenie a spolek ONYX je partnerem projektu za českou stranu ve spolupráci s Jihomoravským krajem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…