Jihomoravský kraj finančně podpoří projekt LIFE Sub-pannonic

27.03.2022 9:18 | Tisková zpráva

Radní schválili podporu ve výši 400 000 korun pro spolek ZO ČSOP ONYX Brno na environmentální projekt LIFE Sub-pannonic. Ten se zaměřuje na zlepšení stavu a následnou ochranu ohrožených druhů rostlin i tzv. evropsky významných lokalit v rámci soustavy Natura 2000.

Jihomoravský kraj finančně podpoří projekt LIFE Sub-pannonic
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Spolek uskutečňuje důležitou údržbu evropsky významných přírodních lokalit v našem kraji. Podílí se na environmentálním vzdělávání a svou činností přispívá k ochraně životního prostředí. Poskytnuté finance budou využity na odstranění nežádoucích křovin na lokalitách Bílý kopec u Čejče, Hochberk, Ječmeniště, Kamenný vrch u Kurdějova, Přední kout, zajištění socioekonomického průzkumu a studií dopadů projektu, zajištění workshopu a terénní exkurze na lokalitách,” dodává náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí Lukáš Dubec.

Projekt byl zahájen v září 2018 a až do konce roku 2024 pomůže chránit na jižní Moravě a Slovensku celkem 28 chráněných území a také několik vzácných druhů rostlin. Práce koordinuje Bratislavské regionálne ochranárské združenie a spolek ONYX je partnerem projektu za českou stranu ve spolupráci s Jihomoravským krajem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Prohřešky na dálnicích

19:02 Celní správa: Prohřešky na dálnicích

V uplynulých dvou týdnech lidé využili téměř letního počasí a státních svátků k cestování. Příslušní…