Jihomoravský kraj plánuje opravy dvou důležitých silnic při okraji Brna

29.01.2019 21:01

Jihomoravský kraj chce opravit část silnice kolem Brněnské přehrady, která vede od hradu Veveří až po Bystrc.

Jihomoravský kraj plánuje opravy dvou důležitých silnic při okraji Brna
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Komunikace zajišťuje napojení města pro jižní část Kuřimska a Tišnovska. Dnes po ní navíc jezdí cyklisté a pro výlety ji využívají i pěší. Další rekonstrukce plánuje kraj i u Žebětína na silnici III/3842. Stavba by měla navázat na upravenou křižovatku se starou dálnicí. Na svém zasedání 28. ledna 2019 radní schválili oba investiční záměry a stavby tak silničáři mohou začít projektovat.

„V obou případech chceme upravit silnici na šířku 7,5 metru, upravit odvodnění a autobusové zastávky, aby byl provoz bezpečnější. U silnice kolem přehrady je v plánu i vybudování cyklostezky, které by mělo být v režii města Brna,“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák a poznamenal, že na společnou stavbu už v minulosti kraj s městem uzavřel rámcovou dohodu o spolupráci a koordinaci.

Stavba u Žebětína by potom na svém konci měla navázat na záměr Brna na výstavbu obchvatu městské části novou místní komunikací. „Tím se značně zvýší atraktivita příjezdové trasy k nové zástavbě na Kamechách,“ komentoval Hanák.

Obě akce budou vzhledem k nutným terénním úpravám finančně náročné. Kraj by na ně proto chtěl do budoucna využít příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury nebo dotaci z některého operačního programu v příštím programovém období Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…