Jihomoravský kraj schválil 1162 žádostí o kotlíkové dotace za 120 milionů korun

02.03.2019 10:49

Rada Jihomoravského kraje v pondělí 25. února 2019 schválila další část žádostí o tzv. kotlíkové dotace. Tentokrát šlo o 41 žádostí za cca 4,2 milionu korun, celkově se jedná o 1 162 žádostí za cca 119,6 mil. Kč. Vyčerpáno tak je přibližně 92 % alokace a dle průměrných propočtů budou zbývat finanční prostředky pro pokrytí zhruba 100 žádostí. Další žádosti se nyní přijímají do tzv. zásobníku projektů.

Jihomoravský kraj schválil 1162 žádostí o kotlíkové dotace za 120 milionů korun
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

Jihomoravský kraj počítá s pokračováním „kotlíkových dotací“ v projektu „Snížení emisí z lokálního vytápění domácností v Jihomoravském kraji III“ v rámci Operačního programu Životní prostředí 2014–2020. „Cílem nového projektu je, stejně jako tomu bylo u předchozích programů, snížení emisí z lokálního vytápění domácností v Jihomoravském kraji prostřednictvím výměny stávajících kotlů na pevná paliva za nové ekologické zdroje. Do konce roku 2023 kraj předpokládá výměnu 1 350 stávajících kotlů, vyčerpána by mohla být částka ve výši 140 milionů korun. V tomto projektu již nebude podporována koupě automatických kombinovaných kotlů na uhlí a biomasu. Ostatní pravidla by se neměla zásadně lišit. S vyhlášením výzvy pro fyzické osoby se počítá na září letošního roku, přijímání žádostí by mělo začít přibližně o měsíc později,“ uvedl radní Petr Hýbler.

Nový projekt navazuje na ukončený program s názvem „Snížení emisí z lokálního vytápění domácností v Jihomoravském kraji“ a probíhající program s názvem „Snížení emisí z lokálního vytápění domácností v Jihomoravském kraji II“. V prvním programu bylo provedeno celkem 1 228 výměn kotlů za téměř 139 milionů korun, ve druhém ještě probíhajícím programu bylo dosud schváleno 1 162 žádostí za 119,6 milionu korun. 

Výše podpory na jeden dílčí projekt fyzické osoby se bude pohybovat mezi 75–80 % dle typu pořizovaného zdroje, maximální výše dotace může být ve výši 127 500 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …