Jihomoravský kraj se bude starat o údržbu silnic I. třídy na území Brna

12.11.2014 17:57

Jak zaznělo tiskové konferenci po úterním (11. listopadu 2014) jednání krajské rady, Jihomoravský kraj přebírá od státu (tedy od Ředitelství silnic a dálnic ČR) odpovědnost za zajištění zimní a běžné údržby silnic I. třídy na území Statutárního města Brna. Krajští radní též schválili vyhlášení veřejné zakázky na letní a zimní údržbu silnic I. třídy na území Brna, a to od příštího roku až do roku 2017.

Jihomoravský kraj se bude starat o údržbu silnic I. třídy na území Brna
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Dáváme tímto do souladu stav v jiných částech kraje, kde se o tuto údržbu stará Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje. Rada dnes v této souvislosti schválila vyhlášení veřejné zakázky na letní a zimní údržbu silnic I. třídy na území Statutárního města Brna, a to až do roku 2017. Těchto silnic je v Brně asi 40 kilometrů, ale jedná se o víceproudové komunikace, takže jejich údržba je náročná. Jsme připraveni, abychom splnili své povinnosti smluvního partnera státu. Nejen jižní Morava, ale i ostatní kraje usilují o to, aby se o letní a zimní údržbu na státních komunikacích staraly především krajské správy a údržby silnic a jejich smluvní partneři,“ konstatoval hejtman Michal Hašek.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…