Jihomoravský kraj zajistil péči lidem v nouzi

10.12.2019 21:44

Na Jihomoravský kraj (JMK) se v závěru letošního roku obrátilo o pomoc několik obyvatel bezbariérového domu v Brně na Mikulovské 9, kteří se nacházeli v nouzi a požádali o pomoc při řešení vzniklého problému, kdy nebyla dostatečně zajištěna péče o obyvatele v nočních hodinách. V bytovém domě je 66 bytů, 31 nájemníků využívá pečovatelskou službu a 7 klientů již vzhledem ke zhoršujícímu se zdravotnímu stavu potřebuje osobní asistenci i v nočních hodinách.

Jihomoravský kraj zajistil péči lidem v nouzi
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

Jak po pondělním (9. prosince 2019) jednání Rady JMK informoval náměstek hejtmana Marek Šlapal, zajištění potřebných služeb pro obyvatele domu zůstane zachováno. Pečovatelská služba bude poskytována v souladu s ustanovením zákona o sociálních službách v rozsahu od 7:00 do 20:00 včetně víkendů a svátků. V nočních hodinách bude potřebná péče zajištěna službou osobní asistence poskytovatele Liga vozíčkářů, která bude službu zajišťovat od 1. ledna 2020.

Odbor sociálních věcí Krajského úřadu JMK zařadil ještě pro rok 2020 do krajské sítě pro poskytovatele Liga vozíčkářů jeden úvazek pracovníka v sociálních službách tak, aby mohl poskytovatel žádat o finanční zajištění služby z veřejných zdrojů.

„Jihomoravský kraj se už řadu let zaměřuje na podporu terénních sociálních služeb tam, kde je to pro klienty možné, a to i při intenzivní péči. Cílem je co nejvíce podpořit jejich setrvání v přirozeném prostředí a tím oddálit odchod do pobytové služby, například domova pro seniory,“ řekl k těmto aktivitám kraje náměstek hejtmana Marek Šlapal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…