Jihomoravský kraj zvýšil financování sportu. Ligové kluby si letos rozdělí 14,45 milionu korun

15.04.2016 19:21

Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 12. dubna 2016 schválila dotace pro kluby sdružené v Jihomoravské krajské unií ligových klubů v celkové výši 14,45 milionu korun. Poskytnutí dotací vychází z letos schváleného memoranda o spolupráci, jehož součástí je poskytování finanční podpory z rozpočtu kraje. Ta bude realizována formou poskytnutí dotace na základě žádostí o poskytnutí finanční podpory z krajského rozpočtu. "Díky memorandu kraj letos poprvé a v dalších letech rovněž rozdělí ligovým klubům 15 milionů korun, posílíme tak financování jihomoravského sportu z úrovně kraje," uvedl hejtman Michal Hašek, který uvítal zejména skutečnost, že na rozdělení částek mezi jednotlivé kluby se domluvili jejich zástupci mezi sebou.

Jihomoravský kraj zvýšil financování sportu. Ligové kluby si letos rozdělí 14,45 milionu korun
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Předseda Jihomoravské krajské unie ligových klubů Pavel Blaha označil schválení dotací za velmi dobrý krok vůči jihomoravskému sportu a ocenil systémovou podporu překračující kalendářní rok. „Děkuji za podporu pro kluby na nejvyšší úrovni. Peníze budou určeny na zabezpečení činnosti jednotlivých klubů. Jsme za to vděčni. Je to ojedinělý projekt, první v regionech České republiky. Jižní Morava tak jde příkladem ostatním,“ řekl Pavel Blaha.

Ustavující schůze Jihomoravské krajské unie ligových klubů se konala v květnu 2015. Sdružuje celkem 28 členů. Jejich přehled a další informace jsou k dispozici na www.jihomoravskysport.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…