Již přes 5 000 uživatelů pracuje s novým monitorovacím systémem evropských dotací

09.07.2015 18:59

Pro nové programové období 2014–2020 byl vytvořen monitorovací systém MS2014+, který výrazně zjednodušuje proces podávání žádosti. Během prvního měsíce jeho plného používání bylo založeno 4 810 žádostí za 48 mld. Kč.

Již přes 5 000 uživatelů pracuje s novým monitorovacím systémem evropských dotací
Foto: mmr.cz
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

„Zvyšující se počty žadatelů jsou důkazem toho, že MS2014+ funguje tak, jak má. Statistika z prvního měsíce provozu je pozitivní. Počet založených žádostí je aktuálně 4 810 a finanční objem předaných a již zkompletovaných žádostí činí cca 35 mld. Kč. Věřím, že i nadále se bude počet úspěšně podaných žádostí zvyšovat stejným tempem,“ vyjádřila se k tématu Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj.
 
„Systém se jeví jako velmi robustní, zvládá nápor zájemců bez zásadních výpadků. Samozřejmě se objevují dílčí chyby a nepřesnosti, ale to bych přirovnal k dětským nemocem a věřím, že se je podaří v brzké době opravit,“ uvedl k problematice Miloš Blaškovan, partner poradenské společnosti Naviga4.
 
Již bylo vyhlášeno 17 výzev z OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, 8 z OP Zaměstnanost a OP Životní prostředí vydalo podrobná avíza pro 8 výzev. V létě plánují vyhlásit výzvy také IROP a OP Výzkum, vývoj a vzdělání. Aktualizovaný harmonogram výzev naleznete na stránkách http://dotaceeu.cz/cs/Kalendar-akci nebo také na stránkách jednotlivých řídicích orgánů. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…