Již tuto sobotu oslaví liberecká zoo Den Země

24.04.2019 16:32

Opět po roce, v sobotu 27. 4. 2019, Zoo Liberec zve všechny zájemce na již tradiční oslavu mezinárodního ekologicky zaměřeného svátku Den Země. Ta letošní se ponese v ptačím duchu a na účastníky čeká bohatý ptačí program.

Již tuto sobotu oslaví liberecká zoo Den Země
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Liberec.

Akce začne v 10.00 setkáním se sokolníkem na louce za hlavním vstupem do zoo. Účastníci se mohou těšit na ukázky dravých ptáků, sokolnických pomůcek a zajímavé povídaní o životě dravců. V pravé poledne proběhne komentované krmení tučňáků a ve 14.00 na podiu u kontaktní zoo zahraje Cirkus Žebřík pohádkové představení pro děti. Celá akce bude zakončena v 15.00 komentovaným krmením lachtanů.

Areál zoologické zahrady oživí v čase 10.00 - 15.00 také zábavná stanoviště s hravými úkoly a spoustou zajímavých informací z ptačího života. Návštěvníci zde také najdou náměty a inspirace, jak se sami mohou zapojit do pomoci ptákům ve svém okolí. O doprovodný program se společně se zoo postará i Česká společnost ornitologická, jejíž členové budou s návštěvníky zoo lepit na skla výběhů speciální samolepky zabraňující ptačím nárazům. Po celý den budou moci zájemci nahlédnout i do zákulisí liberecké zoo, do tzv. badatelny, kde je zoolog blíže seznámí s méně populárními tvory z říše hmyzu a plazů.

Do oslav mezinárodního Dne Země se v současnosti zapojuje více než miliarda lidí po celém světě. Stal se tak největším světským svátkem, který slaví lidé společně na celé planetě bez ohledu na původ, víru či národnost. Přijďte ho oslavit společně s námi!

Všichni jste srdečně zváni!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…