Jste chronicky nemocní? ZP 211 myslí i na vás

14.02.2018 8:41

ZP 211 letos připravila příspěvek z fondu prevence i pro ty klienty, kteří se již léčí s nějakou chronickou nemocí. Fond prevence slouží totiž nejen k předcházení vzniku nemocí, či podpoře zdravého životního stylu, ale také k tomu, aby napomohl zlepšení zdravotního stavu.

Jste chronicky nemocní? ZP 211 myslí i na vás
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

Například klienti s diabetem, astmatem, s nemocemi trávicího či močového systému a další mohou letos čerpat až 500 Kč na dokoupení zdravotnického prostředku, který jim už nepokrývá platba z veřejného zdravotního pojištění. To se týká samozřejmě i chronicky nemocných dětí. Ty mají ještě jednu výhodu – vedle tohoto příspěvku mohou čerpat dalších 500 Kč na některý z příspěvků, určených ostatním dětem, tedy např. na dentální hygienu, školu v přírodě či na očkování. Na podrobnosti se podívejte ZDE.

Chronicky nemocné děti ve věku od 4 do 14 let s onemocněním dýchacích cest, se navíc mohou přihlásit na čtrnáctidenní léčebně-ozdravný pobyt ve Vysokých Tatrách na Slovensku. Malé děti mohou mít samozřejmě s sebou jednoho rodiče jako doprovod. Zaujala vás nabídka? Podívejte se na podrobnosti ZDE.

Kombinace léků hlídá speciální program

Chroničtí pacienti většinou užívají i více léků najednou. Zda je jejich kombinace bezpečná, hlídá speciální program, který ZP 211 připravila pro praktické lékaře ve spolupráci s firmou CompuGroup Medical. Program vyhodnocuje bezpečnost užívání léků a přispívá tak k vyloučení jejich nežádoucích interakcí. Program na možné kontraindikace léků upozorňuje a aktualizuje se s každým nově předepisovaným lékem. Pro praktické lékaře a potažmo pacienty je tak velkým přínosem.

Vaše ZP 211

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…