KRNAP: Pes uštval jelena. Své psy musíte mít pod kontrolou

26.11.2019 8:16

Páteční případ psem uštvaného jelena opět rozvířil diskusi nad pohyb psů po národním parku.

KRNAP: Pes uštval jelena. Své psy musíte mít pod kontrolou
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

Nad Studeným kolenem pod Špindlerovým Mlýnem volně pobíhající pes štval jelena, který následně spadnul ze čtyřmetrové opětné zdi na silnici a na místě se zabil. Podle očitých svědků se jednalo o huskyho s postrojem. Jeho majitel nebyl nikde v dosahu.

Na polské straně Krkonošského národního parku pes musí být přímo na vodítku. Na české straně hor není vodítko nutné, pes ale musí být pod jednoznačnou kontrolou svého pána. To ovšem znamená, že musí být v dosahu svého pána, kdykoli odvolatelný zpět. V tomto případě majitel psa evidentně zanedbal své povinnosti a v důsledku této nedbalosti vznikla škoda převyšující 70 000 korun.

V průběhu celého roku registrujeme řadu konfliktů mezi majiteli psů a ostatními turisty, případně s divokými i hospodářskými zvířaty v Krkonoších. Stejně tak zvěř je volným pobíháním psů značně stresována. Prosíme majitele psů, aby si uvědomili, že i v případě domácího psa se stále jedná o šelmu a odpovědnost za jeho chování nese jeho majitel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…