KRNAP: Z terénu mizí dřevěné cedule

15.10.2020 13:56

S koncem letní turistické sezony a blížící se zimou mají strážci napilno. V krátkém čase, než napadne sníh, musí z terénu odmontovat dřevěné terénní vybavení, které by sníh mohl poničit.

KRNAP: Z terénu mizí dřevěné cedule
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

Celkem musí odstranit několik set kusů dřevěných piktogramů, panoramatických a informačních panelů a herních prvků.

"Správa Krkonošského národního parku věnuje značné úsilí, aby návštěvníci Krkonoš na svých cestách našli kvalitní turistickou infrastrukturu. Převážná část tohoto vybavení je ze dřeva, protože tento materiál je ekologický, relativně levný a obnovitelný. Celkově pečujeme o více než tři tisíce informační cedulek, panelů naučných stezek, panoramatických map, laviček a herních prvků," říká ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch.

Vzhledem k náročným klimatickým podmínkám v zimním období je nezbytné část vybavení před zimou demontovat. Jednotlivé kusy, které je třeba opravit, pak v průběhu zimy pracoviště Dřevovýroby Správy KRNAP ošetří, aby na jaře zase mohly informovat návštěvníky hor. Životnost dřevěného vybavení je přibližně pět let. Pravidelnou údržbou a s použitím kvalitních vosků lze tuto životnost prodloužit a naopak, pokud bychom dřevěné panely nechali napospas drsnému klimatu, které na horách vládne, tak by nevydržely ani těch pět let.

Strážci se starají o více než 3 200 kusů terénního vybavení. Tento počet ale zahrnuje například i smaltované hraniční tabule a označení klidových území KRNAP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…