Kancelář europarlamentu připomíná: Ceny evropského občana uděleny, přinášíme seznam

14.10.2016 9:07

"Evropa prochází velmi těžkým obdobím. Někdy se zdá, že se nám rozpadá před očima. Přesto nám Evropané prokazují, že její hodnoty jsou stále živé,“ přivítala včera místopředsedkyně Parlamentu Sylvie Guillaume vítěze Ceny evropského občana. 12. října se konalo v Bruselu slavnostní předávání cen.

Kancelář europarlamentu připomíná: Ceny evropského občana uděleny, přinášíme seznam
Foto: Hans Štembera
Popisek: Evropský parlament

Letos bylo vybráno celkem 50 jednotlivců nebo organizací z 26 zemí. Z Čech jsou oceněny ADRA Česká republika a Dita Přikrylová.

„Ať už jste například aktivistka za ochranu lidských práv nebo obyčejný pekař, který prokázal velkorysost vůči uprchlíkům, Parlament vám chce touto cenou poděkovat za vaši občanskou angažovanost a podpořit vás v ní,“ uvedla místopředsedkyně Parlamentu Guillaume, která zároveň předsedá porotě Ceny evropského občana.

Citizens Prize group photo

Letošní vítězové

Evropský parlament uděluje Cenu evropského občana od roku 2008 jako uznání přínosu jednotlivců a organizací k evropské integraci a na podporu většího vzájemného porozumění napříč EU.

Právo předkládat návrhy kandidátů mají pouze poslanci Evropského parlamentu, přičemž každý poslanec může každý rok předložit jeden návrh. Letošní seznam najdete zde.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…